Editorial.Tâmpiți am fost și tot așa am rămas!

Elemente nesănătoase au apărut în viața publică a statului, oamenii care prin intermediul statului au câștigat averi, putere, în timp ce noi credeam ca statul este organizația cea mai simpla posibila a nevoilor omenești. Cu trecerea timpului statul a fost infuzat cu păgânii care doresc sa trăiască fără munca, fără știința dar cu cate trei, patru sarcini publice dintre care nu sunt capabili să îndeplinească nici măcar una în deplina cunoștința. Oare ce caută doamna X, profesor de gimnaziu, care nu știe bine limba română, care nu are cunoștințe nici cât un învățător din perioada interbelică de clasele primare din țările vecine, care culmea a ajuns om politic?

Chiar are o mare calitate umoristică, de când a apărut în scena a reușit să determine poporul să recâștige umorul. Am reușit sa ne împrăștiem prin lume creând toate condițiile caraghioșilor și haimanalelor să devină valori naționale iar azi poporul nostru sta pe muchia nefericirii ce desparte trei civilizații, iar dacă ai curajul să le spui ca nu mai pot continua asa, te acuza ca lovești în tot ce-i românesc și că ești un român rău.

Ei și numai ei sunt temeiul României, noi suntem niște rămășițe din vechile populații autohtone ce nu vrem să ne despărțim de Dumnezeu și pentru asta nu merităm să fim tratați uman de ei! Iertați-ne, stăpâni, ca am tânjit să trăim în tara noastră!

Azi țara nemaiavând un stăpân care să-i fie în frâu, ei își fac mendrele și ne sărăcesc prin vorbe frumoase și îmbătând cu apa rece, alungând ușor ușor turma către pribegie pe vecie. Grotescul politic și social în care astăzi suntem scufundați, nu este un lucru nou, el este repetat, nu este nici pe departe ceea ce pare, ci dimpotrivă, suntem prinși în somnul istoriei, suntem blestemați să ne retrăim greșelile, asa cum spune și axioma: “Cei ce nu învață din istorie, sunt blestemați să le retraiască”.

Gheorghe Duduială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s