Argeș. Primarul Ionel Moloiu din Hârsești, un exemplu de urmat!

Localitatea argeșeană Hârsești, vecină cu Bârla, este condusă de opt ani de Ionel Moloiu, un tânăr primar care se poate mândri cu o serie de realizări, pe care consătenii săi le așteptau de foarte mult timp. Astfel că, datorită proiectelor realizate de tânărul primar, localitatea este racordată la apă și la canalizare aproape în totalitate, drumurile sunt asfaltate în proporție de 80%, școlile și grădinițele  reabilitate, iar noua primărie în valoare de 12 miliarde lei vechi așteaptă să fie dată în folosință.

În anul 2012 am devenit primarul comunei Hârsești. Fiind o localitate din sudul județului Argeș, bugetul este foarte mic, așa că am considerat prioritatea numărul zero, investițiile în infrastructură. ” a declarat tânărul primar pentru VG TV Regional.

Primăria veche și Căminul Cultural

Pe timpul celor două mandate ale edilului din Hârsești, s-a promovat, dezvoltat și s-a obținut finanțare pentru un proiect de circa 2,5 mil. euro pe programul european – Măsura 322, prin care s-a înființat prima rețea de apă potabilă și canalizare în satele Hârsești și Ciobani. Tot în cadrul proiectul, s-a înființat un Centru After School, fiind un proiect integrat, care a inclus și dotarea Căminului Cultural. Au fost cumpărate costume populare și s-a dotat imobilul cu un sistem de sonorizare, iar mobilierul a fost schimbat în totalitate.

Prim acest program integrat, s-a obținut finanțare și pentru asfaltarea a 6 km de drum comunal.

Realizările primarului nu se limitează la acest mare proiect, acesta a reușit extinderea sistemului de apă potabilă și în satul Martologi, în integritate, iar pentru canalizare, există un proiect în derulare.

Primăria nouă

Tot din 2012 am moștenit, nu pot spune că am înființat eu echipa de fotbal (n.r. – Unirea Hârsești), dar am dus-o mai departe și chiar am îmbunătățit palmaresul echipei. Sunt tineri din comună, iar ca rezultat remarcabil, în anul 2016, ieșind pe locul 2 din Liga a 5-a” a precizat primarul Ionel Moloiu, care speră ca tinerii din localitate să nu mai plece la oraș, ci să rămână în comuna natală, unde se fac eforturi pentru a se asigura tot confortul necesar.

Muzeul aflat în Căminul Cultural

În localitatea Hârsești, odată cu ocuparea fotoliului de edil de către tânărul Ionel Moloiu, s-a înființat un ansamblu de dansuri populare  cu toate cele necesare. „Veneam din trecut cu o formație de călușari care era lăsat în izbeliște. Era o generație bătrână care nu mai a avut continuitate prin tineri, care nu aveau unde se întâlni” declară edilul. După dotarea căminului cultural au început să apară și rezultatele, au fost selectați copii, copii ai vechilor călușari. Pe lângă formația nouă de călușari, a fost înființată și o formație de dansuri populare specifice zonei, cu ajutorul Școlii de Arte și Meserii, fiind o clasă externă a acestei școli.

Școala din localitate nu beneficia anterior anului 2012 de grupuri sanitare interioare, iar dotarea lăsa de dorit, însă primarul a obținut finanțare prin Programul operațional în anul 2014, prin care școala a fost modernizată în întregime, a fost dotată, inclusiv cu o centrală pe lemne, care a redus cu mai mult de jumătate din consumul de lemne necesar, față de vechile sobe, potrivit susținerilor primarului localității Hârsești.

Numărul persoanelor care primesc ajutor social este unul foarte redus, față de alte localități din județ și din țară, fiind numai 9 cazuri sociale dintr-un total de poluție de 2.480 locuitori. „Toată lumea muncește, aici sau în cele două orașe din apropiere, Costești sau Pitești. ”  susține edilul mulțumit de cetățenii din localitate.

Referitor la alegerilor locale ce se va desfășura în această primă parte a anului 2020, primarul a ținut să transmită un mesaj locuitorilor comunei Hârsești: „eu vreau să le mulțumesc că au încredere, sper că au încredere în mine în continuare, nu i-am dezamăgit, i-am ascultat problemele, am încercat să le rezolv tot ce ține de problemele comunității, avem proiect importante în continuare” este mesajul transmis de edil, care susține că prioritatea pentru următorul mandat va fi introducerea rețelei de gaze în localitate. „Vrem să terminăm odată cu utilitățile , având în vedere că fiind în zona de Sud, masa lemnoasă a devenit o povară încălzitul locuințelor pentru cetățeni. Asta este prioritatea numărul zero. Mai avem în derulare sala de sport a localității, a școlii, construirea fiind finanțată tot din fonduri europene, iar la începutul anului școlar 2020/2021 sperăm să o inaugurăm” sunt promisiunile edilului pentru locuitori.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Reporter Georgiana Leulescu,, redactor Ionuț Cocîrlău, op. imag. ing. Grigore sebeș, editare și montaj, Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s