Olt. Cu Marian Doldurea la conducerea primăriei, caracalenii au numai de câștigat!

Marian Doldurea (stanga imagine)

Marian Doldurea, unul dintre cei mai cunoscuți și prosperi oameni de afaceri din Caracal, dar și din Olt, a lăsat afacerile pe mâna celor doi fii ai săi, pentru a candida la primăria municipală.

 Acesta este președintele PSD Caracal, după ce fostul președinte, deputatul Dan Ciocan a fost demis de conducerea județeană, pe motiv că ar fi complotat la demiterea din funcția de vicepremier al lui Paul Stănescu.

 De curând  Doldurea ne-a declarat că  nu a făcut politică pentru că s-a ocupat de afacerile sale, dar a ajutat foarte mult la promovarea valorilor culturale din Caracal, el fiind și promotorul referendumului redenumirii județului Romanați, din poziția de președinte al Asociației ,,  Fii și prietenii Caracalului”. După eșecul referendumului, Doldurea a demisionat din funcția de conducere.

Marian Doldurea

 Marian Doldurea  s-a născut în acest oraș, făcând parte dintr-o veche familie cu puternice în cartierul Bold, strămoșul său născându-se la 1808. ,,Am crescut cu Caracalul şi Romanaţiul în suflet. Din clasa a doua şi până am terminat liceul am fost nelipsit de la spectacolele organizate la Teatrul Naţional din Caracal. Am şi jucat pe scena teatrului nostru şi am beneficiat de faptul că am avut totdeauna de-a face cu oameni împătimiţi de cultură, care au ştiut să promoveze valorile culturale din zonă, să menţină treaz spiritul locului şi să-l transmită din generaţie în generaţie. Asta mă face să mă simt dator faţă de ei şi să încerc şi eu să transmit acest spirit generaţiei viitoare. În acest sens, împreună cu prietenii mei din Asociaţia „Fiii şi prietenii Caracalului” sau din Asociaţia „Marius Bunescu” desfăşurăm o activitate culturală intensă şi ne străduim ca tinerii de azi să înţeleagă că au răsărit pe un răzor de valori de o neasemuită frumuseţe, pe care trebuie să le îngrijească, pentru ca şi urmaşii lor să le găsească la fel de proaspete şi de înmiresmate.” Ne-a spus Marian Doldurea, printre altele.

 În viziunea sa despre administrarea celui de-al doilea ca importanță oraș din județul Olt, Marian Doldurea are o serie de proiecte menite să dezvolte considerabil viața caracalenilor și să pună un accent mai mare pe promovarea culturii, a patrimoniului cultural,  a valorilor locale, dar mai ales a tinerilor care fac cinste orașului. Pe agenda sa de lucru nu va lipsi un Centru de Zi pentru persoanele vârstnice care să asigure nu numai hrană și adăpost, dar și asistență medicală. Totodată Doldurea mai are în plan să găsească soluții pentru a asigura locuințe de serviciu medicilor  pentru ca Spitalul din Caracal să nu se mai confrunte cu deficit de personal.  Și tot pentru spital, vrea să reabiliteze complet toate secțiile și să le doteze cu aparatură de specialitate de ultimă generație.

Primăria Caracal

Acesta și-a mai propus ca în mandatul său să  implementeze programul de reabilitarea infrastructurii de apă şi canal, prin extinderea rețelei de apă potabilă şi de canalizare.

Doldurea crede că nu se poate vorbi despre un oraș european în condiţiile în care sute de gospodării din Caracal încă nu beneficiază de condiții elementare de confort, precum apa potabilă şi canalizarea, astfel că la finalul mandatului, acest proiect trebuie să fie bifat  ca realizat.

 În acest sens, viitorul primar al Carcalului și-a format deja  o echipă de specialiști din toate domeniile de activitate din cadrul organizației locale, și nu numai,  conștient fiind de faptul că administrați publică performantă nu poate fi făcută oricum și de oricine.   

,,Voi încerca să dau un suflu nou organizaţiei municipale, unul care să rezulte din îmbinarea perfectă între experienţă şi tinereţe. Deviza noastră este „Împreună”, ceea ce înseamnă că spiritul de echipă trebuie să primeze şi să devina caracteristica principală a noului PSD Caracal. Într-o lume în care schimbările sunt însoţite de adevărate seisme, iată, la Caracal, după modelul deja brevetat de organizaţia judeţeană a PSD, unde Paul Stănescu a fost schimbat cu Marius Oprescu, într-un consens general, schimbarea s-a produs, de asemenea, în linişte, cu toţii fiind de acord că este spre binele partidului. Suntem într-o etapă de reconstrucţie a PSD la nivel naţional, or, această reconstrucţie începe de jos în sus, de la organizaţiile locale, şi nu am făcut decât să ne înscriem şi noi în această operă de reconstrucţie, după eşecurile usturătoare din cele două campanii electorale de anul trecut.” A mai spus Marian Doldurea. 

Teatrul Național Caracal

 Motivația și determinarea pentru care Marian Doldurea este cunoscut în zonă, face ca locuitorii din Caracal să fie siguri că odată ajuns la conducerea primăriei, noul primar să realizeze toate proiectele pe care și le propune.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s