Olt. Marian Tocea, primarul oltean care a câștigat pariul cu cetățenii

Marian Tocea

Comuna Vlădila este o localitate din sudul județul Olt care se bucură în ultima perioadă de realizările remarcabile ale primarului Marian Tocea, ce au luat amploare într-un timp relativ scurt.

Printre investițiile finalizate la nivelul comunei se numără școala care a fost finalizată prin cofinanțarea primăriei, asfaltarea, care este în curs de derulare și care se va termina în anul 2021, incluzând podurile și acostamentele, iar în martie a.c. vor începe lucrările pentru canalizare.

Primăria

Un alt proiect în care s-au investit aproximativ 2 miliarde de lei este un parc frumos amenajat în localitate, care este finalizat în proporție de 90%, trebuind să se amplaseze locul de joacă pentru copii.

Între timp s-a realizat și extinderea rețelei de apă, deoarece inițial fusese proiectată doar pe o parte a drumurilor, iar în prezent toată comuna are acces la sistemul de alimentare cu apă. Există în jur de 600 de gospodării conectate la rețeaua de alimentare cu apă.

Parcul cu cele patru fântâni

În anul 2019 a fost îmbunătățit iluminatul public, din bugetul local, prin înlocuirea vechilor lămpi cu led, cu lămpi economice cu led. La începutul acestui an a fost aprobat proiectul pentru amenajarea unui teren de minifotbal, tot din bugetul local. Terenul va fi dotat cu absolut tot ce este necesar, inclusiv nocturnă. „Dacă putem realiza ceea ce ne-am propus, comuna ar fi din punct de vedere al infrastructurii, pusă la punct. Instituțiile sunt complet reabilitat: avem școală reabilitată complet, dispensar reabilitat cu dotările necesare, centru de permanență funcțional, cu medici de gardă, piață nouă construită, căminul cultural este reabilitat, grădiniță și două locuri de joacă noi” a declarat primarul pentru VG TV Regional.

Centrul de Permanentă

Edilul își mai propune înființarea unui centru pentru persoanele vârstnice, dar finanțarea acestui proiect nu a fost aprobată, costurile fiind în jur de 12 miliarde de lei.

Comuna are un număr de 2.100 locuitori, dintre care 170 de copii care merg la școala din localitate. Există o societatea agricolă și o brutărie unde lucrează 80 de angajați, dar majoritatea locuitorilor muncesc la fabricile din orașul Caracal.

Dintre persoanele care primesc ajutor social, în număr de 51, doar 20 sunt apte de muncă, iar cu ajutorul acestora se desfășoară anumite lucrări la nivelul comunei: curățenie în localitate și în cimitire. Această activitate este bine monitorizată de către viceprimarul localității, care are o implicare activă. În schimbul ajutorului social, fiecare persoană trebuie să presteze 12 ore de muncă lunar, primarul ținând o strictă evidență în acest sens.

 Mai multe amănunte într-un interviu la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Reporter Georgiana Leulescu, Redactor Ionuț Cocârlău, op. Imag. Ing. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s