Olt. Liviu Voiculescu și Ion Voicu, principalii candidați liberali la alegerile locale

Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt și Ion Voicu, președintele seniorilor olteni au susținut azi, 10 martie, o conferință de presă în care au declarat că au fost validați pentru a candida la alegerile locale din iunie. Astfel că, Liviu Voiculescu, va candida pentru primăria municipiului Slatina, iar Ion Voicu a fost desenat din partea liberalilor olteni să candideze pentru postul de președinte al CJ Olt.

,, Ieri, a avut loc Ședința Biroului Politic Național a PNL, ședință în care au fost validați candidații noștri pentru municipiile reședință de județ și pentru consiliile județene din țară. În cadrul acestei ședințe, în unanimitate, colegii mei președinți de filiale au validat candidatura domnului Ion Voicu, președintele Seniorilor Liberali Olt, pentru Consiliul Județean, precum și candidatura subsemnatului la primăria municipiului reședință de județ” , a ținut să precizeze pentru început, șeful liberalilor olteni, Liviu Voiculescu.

 La rândul său, Ion Voicu, fost comandat al IPJ Olt, în urmă cu șapte ani, a salutat prezența jurnaliștilor cu care a avut o colaborare strânsă în acea perioadă , adăugând că :,, În 2013 m-am pensionat, după o muncă la IPJ Olt de 35 de ani. De la data de când am absolvit Academia de Poliție am fost repartizat în acest județ. Am urcat pe trepte ierarhice de la ofițer specialist, șef birou, șef serviciu, adjunct al IPJ și spre finalul carierei mele am fost șef al IPJ Olt. Mă cunoașteți majoritatea dintre dv, am colaborat foarte bine, știți că sunt un om deschis, totdeauna am explicat lucrurile așa cum au fost, fără să denaturez realitatea. Știți bine, mi-ați pus o multitudine de întrebări, la care am răspuns cu operativitate și corectitudine. Așa voi fi și de acum încolo și cred că revenirea mea în viața publică va fi benefică pentru locuitorii acestui județ.”

 Voicu a ținut să mulțumească președintelui Voiculescu dar și BPJ al PNL care au avut încredere în el desemnâdu-l pentru funcția de președinte al CJ Olt. ,, Este o onoare pentru mine, sunt conștient de faptul că va fi foarte greu în lupta cu rivalii noștri politici, cu ceilalți care își doresc această funcție. Este o luptă aprigă, cu toate că suntem la conducere, dumnealor sunt în funcție. Eu sunt conștient de ce ne așteaptă însă nimic nu este imposibil. Consider că în viitor, odată cu începerea campaniei electorale, eu voi dezvolta o altfel de politică, o altfel de campanie și nu voi apela niciodată la atacuri către rivalii mei, atacuri mârșave, atacuri murdare așa cum se mai practică uneori în politică. Voi fi corect și onest, voi respecta pe toți contracandidații mei și voi veni cu anumite programe, anumite idei care să fie benefice județului Olt. ” a ținut să precizeze, Ion Voicu.

Voiculescu a mai adăugat că este o premieră ca doi foști ofițeri de poliție, care au absolvit Academia de Poliție, să meargă în tandem și să intre în această competiție. Acesta s-a arătat consternat de faptul că primarul Slatinei, Emil Moț a declarat că vrea să se împrumute o sumă colosală, nu mai puțin de 1000 miliarde lei vechi și să îndatoreze bugetul primăriei Slatina 15 ani, pentru proiecte ce urmează a fi realizate anul acesta, însă fără a fi nominalizate. Voiculescu a mai adăugat că ,,Pe final de mandat, primarul Emil Moț amanetează Slatina pe următorii 15 ani. Cu mențiunea DE ÎNDATĂ.
În această dimineață consilierii locali au fost convocați în ședință “de îndată” pentru a aproba un proiect prin care primarul Emil Moț intenționează să contracteze un împrumut în valoare de 100 000 000 lei (!) în vederea realizării proiectelor de investiții propuse spre realizare în acest an.
Tradus liber, primarul Slatinei își fundamentează promisiunile electorale făcute cu scopul de a atrage voturile slătinenilor care să-i asigure încă un mandat în fruntea Primăriei pe împrumuturi exorbitante plătite din bani publici.
Știu că e retoric, dar întreb totuși: domnule primar, când ați promis slătinenilor proiectele respective, știați că bugetul Slatinei nu le poate suporta? Și dacă da, ați întrebat slătinenii dacă sunt dispuși să plătească ei împrumuturile pe care le faceți?
Așteptăm o motivare justificată la ședința din această dimineață (dacă binevoiește să participe). Emil Moț nu a consulat pe nimeni și în acest sens, îl somez să înceteze astfel de practici”
și-a arătat indignarea șeful liberalilor olteni. .

Amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro Redactor/ Reporter Georgiana Sebeș, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgiana Leulescu,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s