Vâlcea. AJOFM declară o scădere a șomajului

Potrivit unui comunicat de presă, în luna februarie, rata șomajului înregistrată de AJOFM Vâlcea a fost de 2,85 % , respectiv 4553 șomeri (din care 2271 femei).

,,,Comparativ cu luna ianuarie 2020, când rata șomajului a fost de 2,96 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,11 pp.

Din totalul de 4553 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Vâlcea, 1793 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 2760 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3044 șomeri provin din mediul rural și 1509 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii gimnaziale/fără studii/școală profesională au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Vâlcea  2934 (64%), urmat de cei cu studii liceale/postliceale 1303 (29 %), iar 316 (7 %)  au absolvit studii superioare.” se arată în comunicatul de presă emis de AJOFM Vâlcea.

Liviu Cochirlea

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea, Liviu Cochirlea, a precizat că structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 667 persoane foarte greu ocupabile, 2122 greu ocupabile, 1044 mediu ocupabile, iar 720 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Vâlcea sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Vâlcea la adresa http://www.anofm.ro  secțiunea “Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea/Comunicate de presă”.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s