Olt. Nicio persoană infestată cu COVID-19!

Potrivit unui comunicat de presă emis de Direcția de Sănătate Publică, astăzi la ora 14.00, în județul Olt, de la începutul perioadei de supraveghere au fost monitorizate 2746 de persoane din care 2012 persoane izolate la domiciliu, 734 persoane ieșite din autoizolare și 77 persoane carantinate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, fiind prezenți în stradă peste 600 de polițiști și jandarmi.

Oamenii legii au aplicat 122 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, a căror valoare totală este de 141.300 lei.

În urma activității desfășurate, în ultimele 24 ore (25 martie, în intervalul orar 00.00-24.00), au fost verificate peste 1100 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu.

O altă persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub paza, pentru alte 14 zile, în conformitate cu art. 7, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 2/2020. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Deasemenea, au fost efectuate 84 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au depistat un agent economic care comercializa 125 kilograme de făină, la prețul de 2 lei/kilogram, preț mai mare față de cel practicat anterior declanșării situației epidemiologice actuale, fără a deține documente de proveniență.

Acesta a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei amendă, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s