Olt. Azi, 129 de sacțiuni contravenționale în valoare de peste 72.000 lei!

Potrivit DSP Olt, astăzi 27 martie a.c. numărul total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere: 3053 persoane, din care 2301 izolate la domiciliu, 752 aflate în autoizolare și 106 carantinate.

Reprezentanții DSP precizează că persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Prefectul Județului Olt, Florin Constantin HOMOREAN, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a supus aprobării Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase, constituit la nivelul Județului Olt, în data de 23.03.2020, ca furnizorii publici și privați de transport persoane să asigure distanța minimă de 1 metru între călători, cu reducerea corespunzătoare a numărului de pasageri, dar și efectuarea dezinfectării frecvente a interiorului mijlocului de transport. Pentru punerea în practică a măsuri de respectare a distanței sociale, la nivelul Municipiului Slatina, s-a dispus sprijinirea operatorului local de transport cu efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, potrivit art. 6 din Ordonanța Militara nr. 3/2020, am solicitat autorităților administrației publice locale să identifice persoanele fără adăpost și să asigure adăpostirea și îngrijirea acestora. Situația va fi transmisă către C.J.C.C.I., urmând a fi actualizată săptămânal.

Facem apel la toți cetățenii Județului Olt să respecte cu strictețe măsurile impuse de Ordonanțele Militare și să circule numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative adoptate pe perioada stării de urgență..

Referitor la cazurile particulare de deplasare, Ordonanțele Militare au scopul de a proteja sănătatea populației, toate deplasările permise făcându-se numai în ipotezele limitative prevăzute și întotdeauna pe propria răspundere.

Aprecierea, în concret, a oportunității și urgenței deplasării, precum și a circumstanțelor acestei deplasări revine fiecărei persoane în parte, care ar trebui să exercite această apreciere cu responsabilitate.

Deasemenea, cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2/2020, în conformitate cu art. 8, prefectul județului Olt, a solicitat autorităților publice locale, identificarea, în regim de urgență, a persoanelor în vârstă de peste 65 ani, care nu au susținători sau altă forma de ajutor precum și identificarea și aplicarea tuturor măsurilor de sprijin, în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor. Situația va fi actualizată săptămânal și înaintată Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Olt (C.J.C.C.I). Pâna la acest moment, au fost identificate, la nivelul județului, 3209 de persoane aflate în situația expusă anterior.

Modelul declarației pe proprie răspundere poate fi descărcat de pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Olt, https://ot.prefectura.mai.gov.ro/.

Raportat la respectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în ultimele 24 de ore (26 martie, în intervalul orar 00,00-24,00), peste 600 de polițiști și jandarmi au fost prezenți pe străzile din județul Olt.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost efectuate peste 1000 de verificări asupra persoanelor pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu.

Tot astăzi, au fost efectuate 87 de verificări la societățile comerciale și persoane fizice autorizate nefiind constatate încălcări ale măsurilor dispuse.

În ceea ce privește restricționarea circulației persoanelor conform Ordonanței Militare nr. 3/2020, au fost aplicate 129 de sacțiuni contravenționale în valoare de peste 72.000 lei.

Semnalul ORA S

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s