Primarul din Drăgănești- Olt, condamnat definitiv la 2 ani și 11 luni!

Pantelie Rotaru, primarul din Drăgănești- Olt, a fost acuzat de abuz în serviciu, pentru că a reparat mașina soției pe banii primăriei, prejudiciul adus bugetului local fiind de aproape 13.000 de lei.

Acesta se afla la cel de-al treilea mandat și se vorbește a fost adus de Liviu Dragnea pentru a-i înlesni anumite afaceri și este un prieten apropiat al lui Darius Vâlcov.

Curtea de Apel Craiova a început, anul trecut în octombrie, judecarea apelului formulat de primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, acuzat de abuz în serviciu, iar ieri a dat soluția definitivă: Solutia pe scurt: Respinge ca tardiv apelul declarat de inculpatul Motroc Cristian. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Rotaru Pantelie şi Ştefănescu Jianu Dumitru. Admite apelul parchetului. Desfiinţează sentinţa penală în parte. În baza art. 112 alin. 1 lit. e şi alin. 5 Cp. Confiscă de la inc.

Rotaru Pantelie suma de 12590,51 lei pentru care s-a instituit măsura sechestrului asigurator. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale. Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 100 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Cheltuielile judiciare în cuantum de câte 230 lei reprezentând onorarii parţiale avocaţi oficiu pentru inculpatul Ştefănescu Jianu Dumitru, Motroc Cristian şi în cuantum de 868 lei reprezentând onorariu avocat oficiu pentru inc. Rotaru Pantelie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  286/2020  26.03.2020
.” se arată în minuta CA Craiova.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s