Editorial. Pe drumul fără Dumnezeu…

Nu imi este frica de Dumnzeu, imi este teama atunci cand simt ca nu imi este in preajma, nu am putut si nu pot sa inteleg cum incepe sa arate aceasta noua lume care este condusa pe drumul fara Dumnezeu. Azi mai mult ca niciodata le invidiez pe bunica si mama mea, femei simple din viata satului romanesc, acolo unde s-a nascut dragostea pentru viata si Dumnezeu, nu as vrea sa se creada ca intru in categoria celor ce idealizeaza satul dar nu pot uita paradisul copilariei mele, azi copiii nu mai au nici sat nici copilarie, stiu insa ca in lumea mea mai de de mult existau niste valori reale pe care azi lumea romaneasca, din pacate, le-a pierdut. Existau anumite norme de viata care dadeau sens si identitate, pacat ca azi lumea de odinioara se vestejeste iar lumea timpului nostru se indreapta spre o grava criza morala si de valori, ne aflam azi in plin razboi religios pe plan mondial, acum lucrurile stau exact pe dos. Starea generatiei de azi este violenta si debusolata, aceasta stare este vizibila in atitudinea lor. Tinerii nu mai au nicio certitudine in afara faptului ca lucrurile sunt complicate, ma uit la ei ca merg pe strada si vorbesc sau butoneaza continuu telefonul mobil. Nu mai au timp sa priveasca frumusetea campului, frumusetea ghiocelului proaspat rasarit sau sa priveasca stralucirea stelelor in miez de noapte. Omul nou a intrat in epoca tehnologiei crezand ca poate stapani tehnica, dar ce pacat ca este totul invers, tehnica il stapaneste pe om. Omul are impresia ca prin intermediul calculatorului vorbeste cu lumea intreaga dar totul este un fals pentru ca el, omul, este de fapt mai singur ca niciodata, el a reusit sa-l piarda pe Dumnezeu. Pentru ca toate administratiile postdecembriste au facut totul pentru a distruge toata intelepciunea si valoarea romaneasca.

Au trecut 30 de ani de distrugere, de la economic pana la spiritualitate, am distrus aproape tot , iar ce am crezut ca am castigat in ’89 a fost doar o iluzie. Azi sunt revoltat, sunt revoltat ca s-au gasit atatia ticalosi, nerusinati care s-au napustit asupra avutiei nationale, sa transfere in propria lor propietate facand averi nejustificate devenind atat de demagogi. Sunt trist ca poporul roman a acceptat asta. Nimeni nu a impus ca realitatiile sa arate cum arata azi. Nu, nu dragii mei, nu strainii au venit sa ne ia pamantul sa ne fure si taie fabricile, nu ei ne-au imprastiat prin lume, nu strainii au votat in cabinele de vot, noi am fost cei ce am votat.

Constat cu tristete ca televiziunile noastre arunca zilnic gunoi in casele noastre, constat ca azi nu ducem lipsa de mitocanie, grosolanie si vulgaritate, televiziunile straduindu-se sa accentueze aceasta latura negativa a societatii noastre, se practica un linsaj, eu personal nu m-am asteptat ca societatea romaneasca sa fie atat de cinica. Ceea ce este azi jalnic, este ca nu mai avem criterii, nu mai avem valori si nu mai credem in valori. Traim din nefericire pentru noi, o criza a valorilor care ne poate costa impingerea pe un drum ce duce catre nicaieri, pe un drum fara Dumnezeu.

Gheorghe Duduiala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s