Mehedinți. Aparat de Radiologie folosit pentru suspecții de COVID-19

Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin a achiziționat un aparat de radiologie de înaltă performanță și precizie pentru identificarea problemelor pulmonare. Aparatul va fi folosit pentru evaluarea afecțiunilor persoanelor suspecte ca fiind infectate cu Coronavirus. Mobilitatea aparatului permite folosirea lui la patul pacientului nemaifiind necesar transportul acestuia în altă locație a unitații medicale.

,,Suntem în continuare în procedură de achiziție a ventilatoarelor și au fost deja comandate teste și aparatul de tip Real Time PCR pentru analiza probelor în vederea diagnosticării cazurilor de infectare cu COVID-19. Totul depinde însă de cât de repede sunt furnizate aceste aparate întrucât există presiune asupra furnizorilor din cauza numărului mare de solicitări.

Trecem printr-o perioadă dificilă cu atât mai mult cu cât avem confirmate două cazuri de Coronavirus în rândul pacienților din Spitalul Județean de Urgență.
Important este ca personalul medical să ia toate măsurile de protecție și să trateze ca fiind suspect de infectare cu Coronavirus toate cazurile care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe așa cum s-a întâmplat în cele două cazuri confirmate.”
a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s