Olt. Conducerile ALRO și TMK au luat măsuri și nu trimit în șomaj angajații!

Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO SA Slatina și Adrian Popescu, directorul general al TMK Artrom SA Slatina, s-au întâlnit astăzi la București cu primul ministru, Ludovic Orban pentru a discuta despre situația pandemiei cu COVID-19, situație fără precedent care a dus la trimiterea în șomaj tehnic a zeci de mii de angajați, inclusiv de pe platforma industrială a Slatinei, Pirelly și Bekaert.

Cei doi manageri, însoțiți de deputatul oltean Gigel Știrbu și liderul PNL Olt, Liviu Voiculescu, i-au comunicat premierului sunt conștienți de situația complicată în care se găsește România, dar și întreaga lume din cauza pandemiei cu COVID- 19 și în acest sens au luat toate măsurile necesare pentru ca angajații să fie protejați, fără să fie oprit procesul de producție.

,,Criza pandemică riscă să genereze și o criză în economia României, multe societăți de pe platforma industrială aflându-se în pragul blocării activității sau chiar în imposibilitatea continuării fluxului tehnologic.
Una din preocupările majore în această perioadă este de a face toate demersurile pentru a asigura sprijinul necesar companiilor, astfel încât românilor să le fie garantată siguranța locurilor de muncă.
O astfel de problemă a fost ridicată astăzi și soluționată în cadrul discuțiilor purtate între șeful guvernului și conducerile ALRO și TMK din Slatina”
, a precizat Liviu Voiculescu.

Dealtfel, mai multe companii din Slatina, printre care am aminti ALTUR și Electrocarbon, și-au arătat disponibilitatea de a nu închide porțile și au luat, la rândul lor, măsuri de protejarea angajaților conform legislației în vigoare.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s