Olt. Amenzi de peste 280.000 lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare

Astăzi, 12 aprilie, a.c, Prefectura Olt a emis un comunicat de presă potrivit căruia, în ultimele 24 de ore, peste 600 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Astfel, au fost efectuate aproximativ 800 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 286.000 lei.

În urma celor 54 de controale efectuate în domeniul combaterii criminalității economice, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protecția populației în activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, Agenții economici ofereau spre vânzare produse (pește, drojdie, mere, oțet, țigarete), în alte condiții decât cele prevăzute de actul normativ, produsele fiind confiscate.

,,Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.” mai precizează sursa citată.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s