Olt. Primarul din Drăgănești și-a pierdut mandatul prin ordinul prefectului

Pantelie Rotaru, primarul orașului Drăgănești -Olt, a pierdut oficial mandatul după ce, vineri 10 aprilie, prefectul de Olt, Florin Homorean, a emis un ordin în acest sens. Atribuțiile de primar vor fi preluate de către Dumitru Ciubuc, viceprimarul din Drăgănești.

Am emis un ordin prin care mandatul primarului Pantelie Rotaru a încetat. Are o hotărâre definitivă. Conform Codului Administrativ, secretarul localității a făcut un referat în termen de zece zile de la data în care hotărârea a rămas definitivă. Viceprimarul preia atribuțiile de primar”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.

Mi exact, edilul din Drăgănești, Pantelie Rotaru, și-a pierdut mandatul, după ce Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupție.Curtea de Apel Craiova a început, anul trecut în octombrie, judecarea apelului formulat de primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru, acuzat de abuz în serviciu, iar ieri a dat soluția definitivă: Solutia pe scurt: Respinge ca tardiv apelul declarat de inculpatul Motroc Cristian. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Rotaru Pantelie şi Ştefănescu Jianu Dumitru. Admite apelul parchetului. Desfiinţează sentinţa penală în parte. În baza art. 112 alin. 1 lit. e şi alin. 5 Cp. Confiscă de la inc.

Rotaru Pantelie suma de 12590,51 lei pentru care s-a instituit măsura sechestrului asigurator. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale. Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 100 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Cheltuielile judiciare în cuantum de câte 230 lei reprezentând onorarii parţiale avocaţi oficiu pentru inculpatul Ştefănescu Jianu Dumitru, Motroc Cristian şi în cuantum de 868 lei reprezentând onorariu avocat oficiu pentru inc. Rotaru Pantelie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  286/2020  26.03.2020
.” se arată în minuta CA Craiova.

Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s