Vâlcea. 527 persoane carantinate și 1860, monitorizate

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, oeri, 17 aprilie, în județul Vâlcea, în centrele de carantină sunt cazate 527 persoane (un număr de 106 persoane au ieșit din centrele de carantina astăzi), în timp ce în izolare și monitorizare la domiciliu se află 1860 de persoane.

Au fost confirmate 17 cazuri de persoane infectate  cu virusul COVID-19, din care 5 au fost declarate vindecate și una a decedat.

 Ultimele două cazuri au fost diagnosticate pozitiv în cursul zilei de 15.04.2020. Ambele persoane (angajate ale SAJ Valcea) sunt internate în acest moment într-o unitate sanitară din județ și monitorizate. Starea lor este staționara în acest moment, iar DSP Vâlcea a declanșat o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacților apropiați și testarea acestora.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Vâlcea au continuat activitățile pentru asigurarea respectării dispozițiilor impuse de starea de urgență, echipe mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali verificând în ultimele 24 de ore peste 600 de persoane aflate în izolare la domiciliu, precum mai mulți agenți economici, șase dintre aceștia fiind sancționați contravențional, valoarea amenzilor aplicate ridicându-se la circa 39.000 de lei.

De asemenea au fost  aplicate un număr de 107  sancțiuni contravențioale în valoare de peste 220.000 lei, persoanelor care nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației.

Totodată, în ultimele 24 de ore, jandarmii vâlceni au însoțit 3 convoaie, cu un număr de 17 autovehicule, aflate în tranzit prin județul Vâlcea sau către centrele de carantină din județ.

     Grupul de Comunicare Stategică a făcut și câteva recomandari menite să limiteze infestările cu COVID-19.

Astfel că deplasarea la cumpărături pentru persoanele care au peste 65 ani, să evite intervalul orar înainte și după cea recomandată de 11:00-13:00 pentru cumpărături. De asemenea trebuie făcută dinainte o lista de cumpărături, să se meagă câte unul din familie, să fie ajutați cei vârstnici sau vulnerabili, să fie folosită masca de protecție, să fie evitate cozile de la magazine sau rafturile acestora, să se păstreze distanța socială și evitarea oricărui contact fizic.

Totodată, Grupul de Comunicare strategică mai recomandă să fie respectate indicațiile personalului din magazine, să se plătească, pe cât se poate cu cardul, iar dacă se poate să se facă cumpăraturile online. Să fie dezinfectate ambalajele produselor cumpărate.

Dacă aveți simptome de răceală ușoară sau nu vă simțiți bine, evitați să mergeți la cumpărături sau în zone publ Întotdeauna spălați-vă mâinile imediat ce intrați în casă!
Petrecerea sărbătorilor de Paște să se facă doar cu acei membri ai familiei împreună cu care locuiți în mod obișnuit, evitându-se deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună și nu primiți musafiri în perioada sărbătorilor pascale .

,,Și în zilele de Paște, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele milita Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.” se precizează în comunicatul de presă emis de sursa citată.

Georgoiana Leulescu


      

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s