Editorial. Coronavirusul- Până unde? Până când?

  Stăm de două luni închiși în case, precum arestații la domiciliu, doar că ei mai pot primi rudele în vizită. În fața televizoarelor sau a calculatoarelor avem să aflăm  că întreaga planeta parcă s-a oprit. În Europa, China, Rusia sau America știrile despre ravagiile Covidului, care ucide zilnic zeci de mii de oameni ne înfioară și ne dă coșmaruri.

 În România, lucrurile sunt și mai înspăimântătoare! În timp ce o parte dintre oficialități fac tot ce pot ca să asigure celor care lucrează în domeniul sănătății echipamente și materiale de protecție, alții vor să izoleze bătrânii, toți într-un loc! Parlamentarii nu renunță la pensiile speciale, nici ale lor și nici ale altor șmecheri, în timp ce visteria țării e golită demult. În același timp ni se aruncă oficial, statistici cu sute de morți care în proporție de 95% au avut și alte boli grave, dar care sunt declarați a fi infestați cu coronavirus! De ce?

 Alte zeci de  mii sunt infestați, nu sunt materiale de protecție, nu sunt medicamente, nu sunt medicii suficienți, nu e timp! Sunt bolnavi prea mulți, sunt bătrâni prea mulți, sunt prea mulți politicieni care stau ascunși, sunt prea mulți bogați cărora nu le pasă, sunt prea mulți morți, e prea mult exces de zel din partea autorităților, e prea multă ignoranță din partea unor șmecheri… De ce?

  Statisticile ne zăpăcesc în fiecare zi cu decesele, toate la unitățile spitalicești! Nimeni nu moare acasă! Ni se recomandă distanța socială, spălatul mâinilor cu tot felul de substanțe, acoperirea feței cu măști, purtarea ochelarilor…

 Nici un aurolac sau om al străzii nu e infestat, cu toate că nu are nici măcar săpun să se spele, nici mânuși, nici mască de protecție și nici ochelari! Mănâncă din gunoaie, dorm pe unde apucă, nu păstrează distanța socială și nici de vreun tratament special nu au parte. De ce?

Industria s-a prăbușit ireversibil, agricultura se menține timid, legumele putrezesc pe câmp și în rafturile magazinelor și în curând va veni rândul fructelor. Hotelierii așteaptă turiștii, precum mortul colacul, stomatologii au rămas ei înșiși cu gura căscată, popii nu mai prididesc…De ce?

 Foarte multe familii sunt la limita suportabilului, pentru că ,,domnul” nu mai are cu cine bea la cârciumă, nu-și mai poate înșela nevasta, nu mai poate păcălii programul de lucru și are ,,liber”  nelimitat pe termen nedefinit. Sau poate ,,doamna” nu mai poate sta la bârfă cu vecina, nu mai poate pleca teleleu prin magazinele de fițe, nu mai găsește scuze de a-și lăsa copiii în grija bărbatului sau a bonei, nu mai poate comanda mâncare, nu mai merge la SPA sau la coafor. Așa că, certurile sunt interminabile și  nu m-aș mira, ca după această ,, experiență” să văd foarte multe divorțuri! De ce?

 În timp ce, așa-zisele vedete din show-bizz își plâng decăderea că nu mai sunt în centru atenției, fotbaliștii driblează singuri cu sulul de hârtie igienică, iar profesorii se chinuie să atingă vârful științei, predând lecții online, mulți dintre ei, neavând habar de tehnologia informației. De ce?

 Bugetarii, în special cei impuși politic pe pile și relații, trag tare mâța de coadă și se fac că au activitatea pe care nici în timpurile normale n-au avut-o! Lucrează, chipurile, online! Nu știu cum să răspundă unor cerințe așa că, plasează problemele tot celor care sunt profesioniști. De ce?

 Ordonanțele Militare, nu se mai termină, majoritatea sunt pentru a ne speria și mai tare. Se prelungește nebunia cu distanța socială, purtarea măștilor sufocabile, iar ziua în care se va termina nebunia, nu are orizonturi. Suntem prinși, parcă, într-un film prost, un coșmar interminabil.

Până unde, până când? Nu știm… Sperăm, din tot suflatul ca Binele și Adevărul să învingă!

 Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s