Mehedinți. Autoritățile din Severin iau măsuri de siguranță pentru elevii care susțin examene

Mehedinți. Autoritățile din Severin iau măsuri de siguranță pentru elevii care susțin examene

Primar Marius Screciu

 Primarul municipiului Dr. Turnu Severin, Marius Screciu,  a anunțat pe pagina sa de Facebook că va lua toate măsurile de siguranță pentru elevii din anii terminali, care  vor putea reveni la școala între 2 si 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele din acest an școlar. ,,Luăm măsuri de siguranță pentru toate unitățile de învățământ din Drobeta Turnu Severin, unde se vor desfășura examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, în această vară.

Am demarat procedura de achiziție a 100 termoscanere, pentru a verifica temperatura elevilor și profesorilor la intrare și a 35 de lămpi fluorescente pentru dezinfectarea spațiilor cu care se intră în contact, dispozitive pe care le vom pune la dispoziția școlilor.

De asemenea, fiecare elev și cadru didactic, care intră în școală, va primi mască de protecție.

Vorbim de sănătatea copiilor, de un moment important din viața lor, care trebuie depășit cu bine și tratat cu maximă seriozitate. ” a ținut să precizeze edilul din Severin.

În același timp, autoritățile severinene vor să construiască locuri de joacă pentru copii în cartierele mărginașe, pentru ca cei mici să se poată juca în condiții bună și siguranță, atunci când se va permite ieșirea lor în parcuri. ,, Toate cartierele Severinului trebuie să ajungă la gradul de modernizare pe care îl vedem în orașele dezvoltate ale Europei, un oraș în care ne place să trăim, să muncim și să ne bucurăm împreună.

 Unul dintre obiectivele mele este ca zonele mărginașe să fie aduse la urbanizarea pe care o regăsim acum în cartierele unde am dezvoltat investiții în ultimii ani.

 De aceea, continuăm lucrările demarate în Schela și Gura Văii și, după modernizarea infrastructurii, am amenajat aici locuri de joacă dotate cu echipamente moderne, pentru recreere, sport și relaxare.

 Vor urma lucrări de investiții similare, în cartierele Banovița-Apolodor și Dudașul Schelei, care să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor din aceste zone.

Severinenii merită să aibă un oraș atractiv, iar pentru asta nu oprim motoarele investiționale, pentru ca viața economică și socială a orașului să repornească mai ușor în perioada următoare.” a  mai adăugat Marius Screciu.

 Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s