Tablete și laptopuri donate elevilor de oameni responsabili

 Tablete și laptopuri  donate elevilor de oameni responsabili

*** Pentru prima dată în istoria învățământului românesc, pandemia de coronavirus a întrerupt și bulversat întreg sistemul, astfel că, școala continuă în mediul online. Și cum nu toți copii au calculatoare sau tablete, cei de la țară în special, riscă să piardă contactul cu învățătorii sau profesorii.

 Așa se face că, înainte ca Monica Anisie să recomande autorităților locale să găsească soluții pentru elevii care nu au acces la tehnologie pentru a-și desfășura cursurile online, mai mulți primari au scos bani din bugetul local și au achiziționat deja tablete pentru copii din familii defavorizate.  „Avem în sistemul de educaţie peste trei milioane de elevi şi avem în jur de 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Pentru aceştia, Ministerul Educaţiei se pregăteşte să intervină pentru ca la toamnă, dacă există din nou o astfel de situaţie, să nu mai fim puși în fața” unei asemenea situații, a declarat ministrul educației.

Aceste inițiative sunt demne de laudă, atât pentru administrațiile publice locale, cât și pentru profesori care și-au unit puterile pentru ca tânăra generație să nu piardă anul școlar.

 Primul care a votat în CL achiziționarea de tablete pentru elevii din localitate, este  Liviu Voiculescu, primarul din comuna Cungrea, Olt. Acesta a distribuit săptămâna trecută 90 de tablete pentru tot atâția elevi, cu o valoare de 239 lei bucata.Având în vedere contextul actual legat de desfășurarea cursurilor școlare on-line, toți elevii din cadrul celor două școli de pe raza comunei noastre vor primi gratuit tablete din partea primăriei.
Astfel procesul educațional se va desfășura în condiții optime.” A declarat  edilul din Cungrea.

   Și primărița din orașul Ștefănești, Argeș a promulgat un proiect de lege pentru achiziționarea de tablete și cartele sim. ,,Cu doar o treime din consilierii PNL prezenți, un independent, Marian Gubavu de la PAM și toți consilierii PSD – proiectul pentru tabletele și sim-urile pentru elevii din Ștefanesti a trecut!
Suntem prima localitate care a făcut acest gest printr-un HCL, banii îi avem din venituri proprii. Am optat pentru rețeaua mobilă cea mai ieftină ca ofertă, care are și cea mai mare acoperire la noi. Hai că se poate!”
a scris aceasta pe pagina sa de Facebook, bucuroasă că de această dată consilierii locali au votat în  favoarea ștefăneștenilor.

 Un alt primar care a venit în întâmpinarea elevilor este Gheorghe Gângu, primarul de la Bujoreni, Vâlcea.

“Școala a depus un proiect în valoare de maximul 40.000 de euro pentru achiziționarea a 300 de tablete. Noi, primăria, am depus un alt proiect pentru 60 de tablete și table inteligente, tot în limita a 40.000 de euro. Sperăm că ambele proiecte să fie aprobate. În ceea ce-i privește pe elevii de clasa a opta, avem o singură clasă. Copiii vor fi împărțiți în două clase, vor avea măști de protecție și dezinfectanți și se va respecta distanțarea socială. Nu vom avea probleme. Apoi, avem toată vara la dispoziție pentru a termina lucrările de la Școala Gimnazială Gura Văii și la deschiderea anului școlar din toamnă totul va fi la standarde înalte”, spune primarul Gheorghe Gângu.

Și în  Mehedinți, nu autoritățile locale, ci o învățătoare de la o școală din Eşelniţa, a cumpărat elevilor ei tablete din donați. Este vorba despre . Elisabeta Păcuraru este învăţătoare la clasa a II-a, care a reușit să obțină donații pentru a le cumpăra elevilor ei tablete. Deşi şcoala online a devenit obligatorie, învăţătoarea şi-a dat seama că nu poate lucra cu micuţii pentru că nu aveau tablete, astfel că, ajutată de o fundaţie şi un antreprenor, acest lucru a devenit posibil.

 Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s