Vâlcea. Primarul din Budești va introduce gazele în localitate până la sfârșitul anului

*** Interviu cu Ion Vlădulescu, primarul comunei Budești, Vâlcea

Localitatea Budești din județul Vâlcea, este una dintre cele mai prospere  și frumoase localități rurale vâlcene, acest lucru datorându-se în cea mai mare parte inimosului primar liberal, Ion Vlădulescu.

  Fiind așezată la numai o aruncătură de băț de municipiul Rm Vâlcea, localitatea Budești este, de departe, preferata oamenilor de afaceri din Vâlcea sau din alte județe pentru că aici beneficiază de infrastructură modernă, de apă, canalizare dar și de gaze naturale.

 Deși aflat la primul mandat, primarul Ion Vlădulescu, în localitatea sa ai de lucru peste 3000 de persoane, care sunt angajate la peste 100 de firme, construite în parcul industrial aflat pe 80 de ha. Astfel că, la bugetul local intră anual aproximativ o jumătate de milion de euro, bani pe care administrația de la Budești îi folosește pentru dezvoltarea comunei și, totodată la ridicarea nivelului de trai al locuitorilor.

Pentru a afla care este secretul și cum a reușit primarul Ion Vlădulescu, ca pe parcursul unui singur mandat, localitate Budești, Vâlcea să înregistreze o dezvoltate fulminantă, i-am adresat câteva întrebări pentru revista noastră.

Reporter: Domnule primar, care este secretul unei administrații publice locale de succes? Este important ca administrația județeană sau locală să fie condusă politic?

 Ion Vlădulescu: Nu e nici un secret! Totul este să vrei și să ai lângă tine o echipă în primărie care să vrea același lucru. Nu cred că apartenența politică a unui șef administrativ ar conta pentru dezvoltarea unei societăți. Cred că  fiecare dintre cei aleși pentru a conduce vremelnic i poziție sau alta, trebuie să dea dovadă de profesionalism, de dăruire, de înțelegere pentru dezvoltare și mai ales, de omenie, așa cum spuneau bătrânii noștri. Dacă nu știi cu ,,ce se mănâncă” funcția pe care o dorești, ar fi bine să stai în banca ta. Nimic nu e mai rău decât să ai la conducerea unei instituții, de stat sau privat, oameni care habar nu au pe ce lume trăiesc-ba și mai rău, care își închipuie că le știu pe toate!

Reporter.  Localitatea Budești, pe care o administrați de patru ani încoace, a devenit, între timp, una dintre  cele mai bogate și frumoase din județul Vâlcea. Despre ce ați făcut până acum, nu o să mai insist, pentru că se vede cu ochiul liber, vreau doar să îmi vorbiți despre proiectul de mare anvergură privind introducerea gazelor naturale.

Faurecia

Ion Vlădulescu:  Mi-am dorit înainte de a ajunge la conducerea primăriei Budești, ca dealtfel toți consătenii mei, să avem gaze naturale în case, pentru confortul nostru. Așa că am depus un proiect de finanțare, încă de  la începutul mandatului meu,  prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Acum sunt convins că va fi aprobat și că, până la sfârşitul acestui an, avem șanse ca finanţarea să fie făcută pentru cei 80 de kilometri de conductă de gaz metan și să începem lucrările. Este o necesitate reală atât pentru cetăţeni, cât şi pentru toţi întreprinzătorii din localitate. A fost foarte mult de lucru până acum şi încă mai avem de lucru. Trebuie doar să depăşim procedura de licitaţie, de care mă tem din cauza contestațiilor, să desemnăm operatorul şi după aceea să demarăm investiţia. Dacă nu, la începutul anului viitor mai am o altă soluţie pentru această investiţie. Nu o voi face publică acum, însă vreau să îi asigur pe locuitorii comunei Budeşti că vor avea gaze.

 Redactor: Este o lucrare foarte importantă, când preconizați că o să fie gata?

 Ion Vlădulescu: Este o mare dorință a mea și a cetățenilor. Este și o mare necesitate. Avem mare nevoie de o rețea de gaze naturale. Trebuie să trecem de procedura de licitație și să avem finanțarea până la finalul acestui an. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, am o altă soluție pentru anul viitor, soluție pe care încă nu o pot face publică. Sunt șanse mari ca până la finalul acestui an să se aprobe finanțarea acestui proiect care presupune o rețea de alimentare de gaze naturale pe o suprafață de 80 de kilometri. Pentru început lucrările se vor demara pentru aproximativ 25 de kilometri.

 Redactor:  Stiu că tot de curând, ați finalizat lucrările unui pod, foarte important pentru localitatea dv…

Ion Vlădulescu: Anul trecut am demarat lucrările la o investiţie foarte importantă pentru o mare parte din locuitorii acestei comune limitrofe municipiului Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre un pod modern peste pârâul Sâmnic, în zona Androneşti. Și pentru că mi-am dorit ca lucrările să iasă foarte bine, am stat în permanență în preajma constructorului,

 Era foarte necesar construirea lui pentru că în această zonă, în anii trecuți, au fost inundaţii puternice care au devastat gospodăriile oamenilor și culturile agricole. Oamenii de aici traversau cu greu  prin vadul apei, iar mașinile Salvării sau ale Pompierilor, nu puteau ajunge în nici un fel. Pe 2 aprilie, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de la Podul peste Pârâul Sâmnic în punctul Andronești, o investiție care a costat 2, 3 milioane de lei, bani alocați de la Ministerul Dezvoltării.

Podul are o lungime de 70 de metri şi 3 deschideri. Partea carosabilă are 5 metri, iar în lateral sunt cu lăţimea de 80 cm. Podul este unul dintre cele mai solide construite în ultimii ani în judeţ.

 Redactor: Mulțumesc frumos  și vă urez mult succes în continuare!

Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s