Argeș. Prefectul Emanuel Soare: ,,Zona Metropolitană nu există!”

 Argeș. Prefectul Emanuel Soare: ,,Zona Metropolitană nu există!”

   Pentru a lămurii locuitorii localităților  învecinate cu municipiul Pitești,  Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a precizat într-un comunicat de presă că circulația persoanelor se va face doar pe baza unei declarațiii pe propria răspundere.

 Aceste precizări au fost emise pentru a dezminții unele informații potrivit cărora, circulația din jurul Piteștiului, spre și dinspre localitățile limitrofe, în condițiile stării de alertă,  cetățenii nu ar fi obligați să completeze o declarație pe proprie răspundere dacă locuiesc într-o zonă metropolitană.

 În acest sens, Emanuel Soare a cerut lămuriri la Consiliul Județean și la Primăria Pitești, însă până la clarificarea stiuației, locuitorii din jurul Piteștiului, din localitățile limitrofe, vor completa declarația pe proprie răspundere pentru a veni în municipiul reședință de județ. La fel vor proceda și piteștenii care doresc să meargă în localitățile din jur.

“Zona Metropolitană Pitești, inexistentă, produce o serie de dezbateri legate de necesitatea utilizării declarației la ieșirea din localitățile județului Argeș. Aștept răspunsul oficial al Primăriei Pitești și al Consiliului Județean privitor la existența, sau nu, a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Pitești” și a efectelor juridice ale acesteia asupra posibilității de circulație fără declarație, pe perioada stării de urgență. Până atunci, la ieșirea din localitate se completează declarația! Nu cred că existența unei zone metropolitane se caută prin hârtii găsite prin sertare, ci ea se vede, în fapt, prin serviciile pentru cetățeni.

Prefectura Argeș

Unul dintre cele mai importante aspecte ale zonei metropolitane este transportul public, posibil, de la un capăt la altul. Avem acest lucru, avem zonă metropolitană.

 Provoc toate autoritățile publice locale cu rol în construirea Zonei Metropolitane Pitești să se așeze la masă și să inițieze demersurile juridice și practice pentru crearea și punerea în practică a acestui concept menit să dea șanse egale dezvoltării localităților județului și să crească calitatea vieții argeșenilor.

 Instituția Prefectului – Județul Argeș poate media și facilita comunicarea dintre autorități pentru crearea, în cel mai scurt timp, a Zonei Metropolitane Pitești! Recomand tuturor argeșenilor să nu se expună riscurilor, să evite deplasările care nu sunt importante, să stea acasă și să respecte cu strictețe regulile stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a transmis prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s