Argeș. Costel Alexe interesat de creșterea gradului de reciclare la Holcim

*** Argeș. Costel Alexe interesat de creșterea gradului de reciclare la Holcim

 Prefectura Argeș a transmis un comunicat prin care s-a precizat că  Ministrul Mediului Costel Alexe, a făcut o vizită de lucru, miercuri 27 mai, a.c.,  la fabrica de ciment Holcim din Câmpulung Muscel.

Acesta s-a întâlnit la Câmpulung cu prefectul Emanuel Soare, reprezentanții companiei, directorul Agenției de Protecția Mediului Argeș, Cristiana Surdu, deputatul Dănuț Bica, directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Bogdan David și directorul Cancelariei prefectului, câmpulungeanul Lucian Ionescu.

Reprezentanții Guvernului au fost primiți în fabrică de directorul general al Holcim România, Horia Adrian, directorul general Geocycle, Edmund Piess, directorul fabricii de ciment Câmpulung, Cornel Banu și Marinela Dracea, director executiv CIROM (patronatul din industria cimentului).
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a mărturisit că este pentru prima dată, în timpul mandatului său, într-o fabrică de ciment. Ministrul nu a venit singur, ci însoțit de secretari de stat și o parte a staff-ului său. Alexe s-a arătat interesat de creșterea gradului de reciclare. În același timp, ministrul Costel Alexe și-a arătat disponibilitatea pentru găsirea de soluții pentru creșterea cantității procesate de deșeuri nereciclabile- folosite din plin la Holcim. Reprezentanții Holcim i-au prezentat ministrului Alexe, la rândul lor, cerințele proprii, printre care gestionarea corectă a deșeurilor în România (colectare separată, legiferare clară a deșeurilor provenite din demolări și construcții), pentru scăderea amprentei de carbon a cimentului și pentru ca reciclarea și valorificarea deșeurilor să se facă mai ușor.

Grupul LafargeHolcim a redus emisiile/ tona de ciment cu 25% din 1990 până în prezent, conducerea companiei propunându-și o scădere de 40% (raportată la anul 1990) până în 2030. ” se arată în sursa citată.

Impresionat de modul cum reprezentanții Holcim au înțeles să aplice măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, prefectul Emanuel Soare a ținut să felicite atât conducerea cât și angajații fabricii de ciment de la Câmpulung Muscel.

 Potrivit aceleiași surse, o parte dintre angajații Holcim au lucrat în sistem de ,,telemuncă” în ultimele luni, iar purtarea echipamentului de protecție (măști și mănuși) este în continuare obligatorie în incinta fabricii.

 Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s