Argeș. Ministrul Tătaru în vizită de lucru la Prefectura Argeș

 Argeș. Ministrul Tătaru în vizită de lucru la Prefectura Argeș

Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Argeș, ministrul Sănătății Nelu Tătaru  s-a întâlnit astăzi, 4 iunie a.c., cu prefectul Emanuel Soare, pentru a discuta despre sistemul sanitar din Argeș și despre modul cum spitalele din județ au făcut față crizei COVID și despre modalități de eficientizare a activității unităților sanitare din Argeș.

 Ministrul  Tătaru a fost informat despre problemele din spitalele argeșene, fiind la curent cu mare parte dintre ele. Guvernul României acordă o importanță deosebită Argeșului, fapt dovedit de numeroasele vizite în județ ale membrilor Cabinetului Orban. De altfel, primul ministru, Ludovic Orban, a vizitat Argeșul de trei ori luna trecută (la Dacia, la Mioveni, la semnarea contractului pentru tronsonul 5 al autostrăzii Pitești-Sibiu la sediul Instituției Prefectului și la Ștefănești, la inaugurarea Muzeului Național Brătianu).

 În ultima perioadă au venit în Argeș mai mulți membri ai Guvernului, precum: ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, ministrul Economiei, Virgil Popescu și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă.

Vizita de azi a ministrului Sănătății confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, atenția pe care Guvernul o acordă Argeșului, dar și faptul că activitatea prefectului Emanuel Soare este apreciată la nivel central.

 Întâlnirea cu prefectul Emanuel Soare a avut loc după ce joi dimineață ministrul Sănătății a fost la Mioveni. Acolo, ministrul a efectuat o vizită unde a evaluat la fața locului situația Spitalului Orășenesc Mioveni.

Acesta a luat la cunoștință faptul că spitalul nu funcționează la capacitatea maximă de la inaugurare. Și asta deoarece cei care au aprobat funcționarea unității nu au asigurat și finanțarea pentru numărul total de paturi din spital (aproximativ 250).

 Ministrul a promis că analizează posibilitatea de a asigura finanțarea necesară, de la Guvern, pentru ca spitalul să ofere servicii complete, care să vină în sprijinul cetățenilor.

 Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s