Mehedinți. Se asfaltează drumul spre Podul lui Dumnezeu

Peste 18 km de drum se vor asfalta anul acesta de-a lungul Cheilor Coșuștei, trecând prin zona Mânăstirii Coșușta până la Podul lui Dumnezeu și Peștera Izverna.

Investiția aparține Consiliului Județean Mehedinți, este realizată din fonduri europene și străbate mai multe sate din comunele Ilovăț și Șișești, urmând un traseu foarte frumos, cu peisaje sălbatice, păduri răcoroase și munți spectaculoși.

 Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a dat deja startul lucrărilor, fiind prezent în zonă săptămâna trecută, inspectând, de asemenea, și calitatea lucrărilor de consolidarea malurilor și a rețelelor de preluarea apelor. După asfaltare, constructorul va construi  parapeți pe o distanță de 10 km și accesul către proprietățile din zonă.

Cheile Cosustei

 Aladin Georgescu a declarat pe contul său de Facebook că pentru mehedințeni, și nu numai: ,,Cel mai frumos drum dintre cele pe care le avem în lucru a ajuns la faza în care se asfaltează! Peisajul pe care îl oferă este unul minunat, de-a lungul Cheilor Coșuștei, trece pe lângă Mănăstirea Coșuștea-Crivelnic și duce la Podul lui Dumnezeu și Peștera Isverna. Îl parcurg cu plăcere dintotdeauna, dar de acum încolo, toate aceste bogății ale județului vor fi mult mai accesibile tuturor locuitorilor și turiștilor, pentru că va putea fi străbătut în condiții foarte bune și de siguranță. Până în luna noiembrie întreg proiectul de modernizare a celor 18,5 km va fi finalizat“, Cu această investiție importantă, autoritățile județene din Mehedinți își doresc să facă mai accesibil turismul în zonă, astfel că acest drum care străbate localitățile Ilovăț, Șișești și Isverna, va deservi nu numai locuitorii din zonă dar și turiștii care vor dori să viziteze Mânăstirea Cosuștei, Podul lui Dumnezeu sau Peștera Izverna.

 Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s