Olt. A fost învestit și cel de-al doilea subprefect de Olt

 Octavian Olteanu, consilier superior în cadrul primăriei orașului Balș a fost numit, marți 26 mai, subprefect la Prefectura Olt. Ceremonia de depunere a jurământului pentru învestirea în funcția de subprefect al județului Olt  a fost oficiată de Teodor Iulian Gheorghe – Director General al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența prefectului Florin Homorean și celuilalt subprefect, Nicolae Hristescu .

Având în vedere situația epidemiologică actuală generată de noul coronavirus, ceremonia s-a desfășurat fără accesul publicului, respectiv a mass-mediei.

 Sustinut și propus de primarul Balșului, Mădălin Teodosescu, Octavian Olteanu,  ne-a declarat în exclusivitate: ,,În opinia mea chiar daca activitățile desfășurate la cele 2 nivele de administrație sunt diferite, importante sunt principiile pe care se bazează administrația publică în general, acestea fiind aceleași. Eu cred cu tărie în aceste principii și mă refer la legalitate, egalitate, nediscriminare, deschidere și transparență, satisfacerea nevoilor cetățenilor, eficiență și eficacitate.

Îmi doresc ca experiența mea în administrația publică precum și competentele personale sa contribuie la creșterea eficienței Instituției Prefectului Olt.  Acest lucru sper să fie obținut printr-o gestionare și îmbunătățire continuă a proceselor din instituție; printr-o dezvoltare permanenta a culturii organizaționale, a cadrului de etică și conduită, printr-o comunicare eficientă,  prin dezvoltarea calității resurselor umane, printr-o bună gestionare a resurselor financiare și materiale de  care dispune instituția.

 Noul subprefect, Octavian Olteanu, s-a născut  pe 26 iulie 1974, la Vulpeni, județul Olt. Este căsătorit și are doi copii gemeni   în vârstă de opt ani, iar soția este profesor.

Octavian Olteanu a absolvit Liceul Teoretic Balș în anul 1992, la profilul real, iar în perioada 1992-1997 a urmat cursurile Facultății de Științe Economice din Craiova.

 Noul subprefect, Octavian Olteanu, s-a născut  pe 26 iulie 1974, la Vulpeni, județul Olt. Este căsătorit și are doi copii gemeni   în vârstă de opt ani, iar soția este profesor.

În perioada 2004-2005 a obținut diploma de master cu specializarea “Capacitate administrativa și acquis comunitar” –S.N.S.P.A. București, iar din 1997  până în prezent a fost angajat la Primăria Bals, judetul Olt.

 ,,În  aceasta perioadă, de aproape 23 de ani, am avut o paletă destul de largă de activități printre care aș aminti buget-contabilitate, salarizare, resurse umane, achiziții publice, in prezent fiind consilier superior in cadrul Compartimentului Control Intern. De asemenea de-a lungul acestei perioade am fost  manager de proiecte locale cu finanțări europene si  am participat la peste 15 cursuri de perfecționare a activității profesionale printre care:

„Metode moderne de eficientizare a activității instituționale”-2017

„Principii, acțiuni si proceduri pentru modernizarea sectorului public”-2016

„Managementul proiectelor din fonduri proprii”-2013

„Managementul administrației publice locale”-2011

„Managementul proiectelor de infrastructura”-2009

„Achiziții publice”-2007

„Bugete locale”-2006

“Managementul resurselor umane”-2004

“The capital Investement Plan of Bals City”-2004

“European integration at local level and local budgets”-1997” a mai ținut să precizeze, noul subprefect  Octavian Olteanu,  despre experiența și cariera sa.

 Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s