Olt. Personalul medical testat suplimentar anticovid

 Directorul SJU Slatina, Cătălin Rotea, a ținut să informeze într-un comunicat remis presei că unitatea medicală și-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar față de recomandările de ierarhizare a priorităților, folosind resursele proprii.

  Personalul Secției Boli Infectioase a fost testat, pana în prezent, de trei ori, primele două testari fiind în integralitate negative. La cea de-a treia testare, efectuată în data de 29 mai, din cele 82 de teste recoltate, 3 teste au fost confirmate pozitive, restul fiind negative. Este vorba de trei asistente care și-au desfășurat activitatea în cadrul secției de Boli Infectioase a SJU Slatina, toate fiind asimptomatice.

În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicați, către DSP Olt, toți contacții direcți ai asistentelor (angajați ai SJU Slatina, chiar dacă au deja unul sau mai multe teste negative).

  Întreg personalul secției a folosit zilnic echipamentele de protecție standard, conform protocolului. În Secția Boli Infectioase a SJU Slatina au fost internați în total 72 de pacienți confirmați cu Covid – 19.

Aceiași sursă mai arată că  în momentul de față sunt 6 cazuri de angajați ai SJU Slatina, confirmați cu Covid – 19. 

 Cât privește asistenta angajată a secției ATI confirmată  cu Covid- 19 a fost externată în data de 23.05.2020 și în urma testării,  toți contacții asistentei (pacienți și angajați SJU Slatina) au fost testați, rezultatele fiind negative;

 De asemenea, asistenta angajată a secției Cardiologie este internată, în prezent, în cadrul secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din cadrul secției Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative.

Asistenta angajată în cadrul Blocului Operator este internată, în prezent, în secția Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei din Blocul Operator au fost testați, rezultatele fiind negative. 

 Georgiana Leulescu      

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s