Siminica Mirea: Starea de alertă nu mai poate fi prelungită!

 Parlamentarul oltean, senatorul Siminica Mirea a transmis un comunicat de presă potrivit căruia cere președintelui României, Klaus Iohannis să nu mai prelungească starea de alertă în lipsa unor informații concrete din punct de vedere epidemiologic și a argumentelor care să întărească nevoia acestei măsuri.

,,Am făcut întotdeauna apel la calm, echilibru și coerență în abordarea față de cetățeni. Am susținut că sănătatea reprezintă prioritatea numărul unu și că e important să salvăm cât mai multe vieți în această perioadă dificilă.

Și totuși, cetățenii au nevoie de o comunicare transparentă din partea Guvernului și a Președintelui României, iar noi, parlamentarii aflați în funcții, avem nevoie de date clare pentru a prelungi starea de alertă.

Așa cum am observat, nu avem o analiză clară asupra situației la nivel național, nu știm în ce măsură în anumite zone care n-au fost afectate deloc sau au fost afectate prea puțin se mai impune prelungirea acestor restricții.

Perioada stării de urgență și ulterior cea a stării de alertă au dat naștere unor comportamente discreționare din partea autorităților, de multe ori nejustificate, iar acest aspect nu poate continua la nesfârșit. De la achiziții publice realizate în mod haotic și până la restabilirea ordinii publice făcută cu exces de zel. ” a ținut să precizeze, printre altele,  Siminica Mirea.

Aceasta a mai adăugat că economia are foarte mult de pierdut și din acest motiv oamenii sunt disperați deoarece banii sunt din ce în ce mai puțini, cheltuielile s-au înmulțit, nemaipunând la socoteală haosul din învățământ.  

,,În plus, economia sau aspecte care țin de spectrul social nu pot reprezenta elemente derizorii atunci când luăm sau nu în calcul prelungirea stării de alertă. Știm cu siguranță cum milioane de români au avut de suferit în urma acestei pandemii, iar sacrificiile la care i-am supune în continuare, prin prelungirea stării de alertă, ar trebui să fie măcar justificate prin date exacte și cifre concrete. Or noi, aici în România, nu știm nici până acum de exemplu câte persoane au fost testate pentru COVID-19 ci doar numărul de teste.

Oamenii au nevoie de responsabilitate și transparență din partea decidenților politici, iar eu, din respect față de cetățeni, am anumite rezerve atunci când factorii de decizie ne solicită prelungirea stării de alertă!” a conchis parlamentarul oltean.

 Georgiana Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s