Olt. Situația infestărilor cu Covid- 19 ținută sub control

 

Directorul SJU Slatina, Cătălin Rotea a transmis într-un comunicat de presă că unitatea medicală Slatina a realizat, în urma monitorizării tuturor cazurilor de îmbolnăvire cu Covid – 19, în rândul angajaților proprii, următoarea informare cronologică și din punct de vedere al evoluției cazurilor.

 Acesta a precizat că o asistentă din cadrul secției ATI – a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 14.05.2020 și vindecată în data de 23.05.2020. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

Curtea SJU Slatina

O altă asistentă din cadrul secției Cardiologie – a fost depistată pozitiv, având simptome (contact direct cu un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt – confirmat pozitiv), internată pe 24.05.2020 și vindecată în data de 06.06.2020. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

 De asemenea, asistenta din cadrul secției Bloc Operator  care a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, a fost internată pe 28.05.2020 și vindecată în data de 05.06.2020. Toate persoanele cu care a intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

Și infirmiera din cadrul secției Bloc Operator, care a fost testată inițial negativ pentru Covid – 19, miercuri, 10.06.2020, înainte de începerea activității, la testul de screening făcut de SJU Slatina, aceasta a fost depistată pozitiv (contact direct cu un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Olt – confirmat pozitiv). În prezent este internată în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună.

Șeful unității medicale de la Slatina  a adus și câteva precizări cu privire la  personalul secției Boli Infecțioase.

Astfel că  prima asistentă a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020 și vindecată în data de 10.06.2020.

A doua asistentă depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020, în prezent este internată în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună.

A treia asistentă a fost depistată pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatică, internată pe 30.05.2020. În prezent este internată la Spitalul ”Victor Babeș” – București, cu stare generală bună.

Al patrulea asistent a fost depistat pozitiv la testul de screening făcut de SJU Slatina, asimptomatic, internat pe 03.06.2020. În prezent este internat în cadrul SJU Slatina, cu stare generală bună.

Toate persoanele cu care au intrat în contact au fost testate de două ori, testele fiind negative în totalitate.

,,Facem mențiunea că întreg personalul secției de Boli Infecțioase a fost testat până în prezent de 5 ori, la interval de câte două săptămâni

În ceea ce privește personalul secției Chirurgie Plastică, situația este următoarea:

Două asistente și două infirmiere, care au intrat în contact cu un pacient confirmat Covid-19, sunt internate în cadrul SJU Slatina, începând cu data de 08.06.2020, având stare generală bună.

Restul personalului secției Chirurgie Plastică (28 persoane) a fost testat, rezultatele fiind în totalitate negative, urmând a fi testat din nou în data de 15.06.2020.

Referitor la cazurile de pacienți confirmați cu Covid – 19,  din cadrul secției de Chirurgie Plastică, trei sunt internați în secția Boli Infecțioase, cu stare generală bună, un pacient a fost transferat către Spitalul Municipal Caracal, având co-morbidități (arsuri pe 12% din suprafața corpului).

Cei cinci pacienți care au fost internați în cadrul secției Chirurgie Plastică, au fost testați de câte două ori, rezultatele fiind negative. Patru dintre aceștia au fost transferați către alte unități spitalicești, în timp ce un pacient a fost transferat în cadrul secției Chirurgie Generală a SJU Slatina, astfel încât întreaga secție să poată fi dezinfectată integral. ” a ținut să puncteze Cătălin Roteam directorul SJU Slatina.

 Cât privește Secția de Oncologie, a fost testată integral, toate cele 55 de teste efectuate, atât personalului medical, cât și pacienților, fiind negative.

testari covid

Până în prezent, pentru personalul medical al SJU Slatina (simptomatic sau asimptomatic) s-au efectuat în jur de 850 teste real-time PCR. Facem mențiunea că, numărul de 850 se referă la teste efectuate, nu persoane testate, fiind mai multe situații în care un angajat a fost testat de mai multe ori, în funcție de expunerea la virus.

De asemenea,  pacienții internați, confirmați cu Covid 19, în Spitalul Județean de Urgență Slatina au fost tratați un număr de 107 pacienți, respectiv 26 pacienți internați, în prezent, în cadrul secției Boli Infecțioase – Covid 19; 68 de pacienți vindecați și13 pacienți transferați către alte spitale, din care 2 pacienți au decedat ulterior.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s