Olt. Mihai Ioana: Construim un Centru de zi la Grădinari pentru bătrânii satului

Olt. Mihai Ioana: Construim un Centru de zi la Grădinari pentru bătrânii satului


Primarul de la Grădinari, Olt, Mihai Ioana, a început deja construcția unui Centru de zi, chiar lângă sediul primăriei, de care ar putea beneficia toate persoanele defavorizate din localitate, dar și din comunele învecinate.

Acesta ne-a declarat într-un interviu pentru VGtv Regional că, această idee i-a venit când a observat câte persoane au nevoie de asistență socială și, consultându-se cu viceprimarul, a reușit să obțină finanțarea necesară, iar construcția a început să prindă contur. 

Pe lângă această investiție, primarul Mihai Ioana, merge în  paralel cu introducerea gazelor naturale în localitate, un proiect pe care îl face în colaborare cu localitatea vecină, Strejești. Această investiție vine în sprijinul legumicultorilor din cele două localități care vor putea folosi încălzirea cu gaze pe perioada iernii, culturile din solariile înființate în primul sezon.

 De asemenea, de încălzirea cu gaze naturale vor putea beneficia, pe lângă consumatorii casnici,  școlile, grădinițele, Centrul Social, Centrul de zi, dispensarul, primăria, fabrica de procesare a legumelor, etc. ,,M-a ajutat Dumnezeu pentru că am inițiat multe proiecte europene, pentru că dezvoltarea pe asta s-a bazat. Ne sprijină și Consiliul Județean Olt, pentru că avem multe proiecte care au nevoie de cofinanțare și consiliul județean ne-a sprijinit în ultima vreme pentru că altfel nu se poate. E foarte important (n.r. – ajutorul dat de CJ Olt) pentru că din bugetul local nu pot să se ducă la capăt proiectele inițiate” a mai declarat pentru VGtv Regional, primarul localității Grădinari.

Comuna fiind preponderent legumicolă, primarul are în plan să deschidă o piață modernă, găsind un spațiu liber, care până acum nu s-a aflat în posesia autorităților administrației locale. „Finanțarea acestei piețe se va face de către Grupul de Acțiune Locală al cărui președinte sunt. Suma alocată va fi undeva la 100.000 de euro, va fi o piață acoperită, cu apă curentă, cu locuri de parcare, cu locuri unde oamenii pot să-și asigure marfa, să o și depoziteze, vom încerca să facem o piață modernă” afirmă primarul localității Grădinari, care speră ca până banii din bugetul local să îi ajungă pentru toate proiectele în curs de desfășurare.

 Primarul Mihai Ioana și viceprimarul Ionică Stanciu sunt o echipă care lucrează și se completează perfect. Acest lucru se vede în tot ce s-a realizat în comuna  Grădinari.

,, Noi ne implicăm, ne sfătuim împreună și în același timp ne completăm. Dacă unul face ceva, celălalt  continuă sau lucrează în paralel, cu responsabilitate. Centrul social pe care eu și domnul viceprimar l-am gândit, îl facem pentru că dorim să asigurăm asistență acelor oameni care au cea mai mare nevoie de acest lucru, adică bătrânilor. Va fi un Centru de zi cu asistență medicală gratuită. Am avut o întâlnire cu reprezentanții unui  ONG de la Curtea de Argeș, care va acorda asistență la domiciliu persoanelor cu probleme de sănătate. Este un proiect foarte frumos. Suntem UAT acreditat pe servicii sociale  și din acest motiv am putut accesa fonduri europene pe POCU pentru construirea acestui centru.  Suntem singura localitate din județul Olt care face acest lucru. Noi trăim în această comunitate și vedem care sunt nevoile ei. Asta facem: identificăm nevoile comunității!” a precizat edilul din Grădinari și ca să îl completeze, viceprimarul Stanciu a adăugat că lucrează împreună din 2012 și chiar dacă au făcut parte din partide diferite, au înțeles că trebuie să lase deoparte luptele politice și să  lucreze în folosul comunității în care trăiesc.  

 ,,Mai sunt multe de făcut în localitate. Vrem să terminăm peste tot, în toate satele comunei cu alimentarea și canalizarea, să dalăm șanțurile să facem podețe la fiecare intrare în gospodăriile oamenilor. Avem un proiect în derulare pentru iluminatul public  depus la Ministerul Mediului și sperăm să obținem finanțarea. Pentru copii de la școală vrem să facem Căminul Cultural, să reabilităm dispensarul  și multe altele.” a adăugat vicele primar Ionică Stanciu.

Amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

 Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op. imag și departament Tehnic ing. Grigore Sebeș,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s