Senatorul Siminica Mirea cere modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Senatorul Siminica Mirea cere modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată

 Îngrozită de atâtea accidente petrecute la nivel cu calea ferată, senatorul oltean, Siminica Mirea a prezentat o interpelare în parlament, ministrului Transporturilor, Lucian Bode, în care i-a cerut să găsească o soluție pentru modernizarea acestora.

 ,,Anual, mii de români își pierd viața în accidente rutiere fără ca situația să-și găsească o rezolvare evidentă. De multe ori, factorii de decizie se ascund în spatele proiectelor și documentațiilor care le spală conștiința atunci când sunt confruntați cu tragediile de pe carosabil.” A precizat în interpelarea sa, Siminica Mirea, adăugând că, la scurt timp i-a fost comunicat un răspuns potrivit căruia“Faza studiu de fezabilitate, finanțat din fonduri U.E. și de la Bugetul de Stat, care are ca obiectiv modernizarea a 150 treceri la nivel cu calea ferată, la nivelul întregii rețele feroviare, este alocată suma de 7.996 mii lei.
De asemenea, în anul 2020, de la Bugetul de Stat este alocată suma de 5.753 mii lei pentru modernizarea a 76 treceri la nivel cu calea ferată.”

 Parlamentarul oltean, a apreciat  promptitudinea ministrului Transporturilor, dar a spus că nu este suficient doar un simplu studiu de fezabilitate:
,,Sună promițător, dar este important ca aceste date să se transpună în realitate. Nu este suficient să realizăm proiecte sau studii de fezabilitate, ci este nevoie de o implicare reală pentru a reduce riscurile de pe șoselele din România.
Din nefericire, trecerile de cale ferată au curmat viețile atât de multor persoane, iar situația s-a perpetuat în ani de zile.

 Chiar astăzi ( 29 mai- n.r.), între Vișina Nouă și Studina ( două localități din Olt-n.r.), s-a produs un accident la o trecere de cale ferată care, datorită destinului, s-a soldat doar cu pagube materiale. Și totuși, nu ne putem baza întotdeauna pe destin și pe Dumnezeu, sunt necesare acțiuni concrete pentru că fiecare viață salvată reprezintă un câștig incomensurabil!”

 Implicarea senatorului Siminica Mirea în stoparea accidentelor rutiere este binecunoscută încă de la începutul mandatului. Datorită eforturilor ei, au fost montate separatoare de drum, în curbele periculoase unde se petreceau foarte multe accidente rutiere soldate cu zeci de morți și răniți.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s