Olt. Bobicești, localitate rurală cu condiții ca la oraș

Olt. Bobicești, localitate rurală cu condiții ca la oraș

 Ilie Chitez, primarul localității Bobicești, Olt, poate fi luat drept exemplu de foarte mulți edili ai localităților rurale, ba chiar și ai celor urbani, din județul Olt. Localitatea se află în imediata apropiere a orașului Balș, însă tot mai mulți orășeni vin și își construiesc case aici, iar o parte din ei își dezvoltă mici afaceri. Acest lucru se datorează faptului că au toate condițiile necesare, respectiv infrastructură modernă, gaze naturale, apă, canalizare, școli și grădinițe reabilitate, etc.

Anul trecut, de exemplu, a inaugurat un Centru de Permanenţă, în localul fostului dispensar comunal, având o valoare totală a proiectului fiind de 780.402 lei, lucrări realizate cu o firmă din localitate. Proiectul de reabilitare, modernizare şi dotare al noului Centru de Permanenţă a fost finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Naţională II, ca dealtfel și alte proiecte printre care am aminti Extindere rețea de canalizare în comuna Bobicești, satele Mirila, Leotești, Belgun, Bobicești și Bechet cu o valoare de 6.139.149 lei.

De asemenea, un alt proiect pe această măsură este și Reabilitare, modernizare și dotare Dispensar comunal uman Leotești, un proiect în valoare de 780.402 lei precum și Reabilitarea şi modernizarea Școlii gimnaziale Bobiceşti, în valoare de 1.202.624.

Tot prin acest program s-a reabilitat și modernizat Școala gimnazială Leoteşti, un proiect în valoare de 2.838.533 lei, ultimul proiect fiind Reabilitarea şi modernizarea şi dotarea Grădiniței cu program normal Leotești având o valoare totală de 711.615 lei.

Într-un interviu acordat VGtv Regional, ce ar trebui să mai facă pentru ca locuitorii să rămână în sat, acesta ne-a declarat că și-a făcut o serie de strategii. În primul rând, tinerii care se vor căsători vor primi gratuit teren pentru construcția caselor și în momentul de față se lucrează la parcelarea terenurilor intravilane.

Traditii oltenesti

Având în vedere situația pandemiei care a afectat întreaga lume, blocând toate sectoarele de activitate, inclusiv școlile, primarul Ilie Chitez, cu bani de la buget a cumpărat și oferit elevilor din comună tablete gratuite pentru ca aceștia să își desfășoare cursurile online.  ,,Acestea sunt lucruri mărunte, dar care aduc oamenii înapoi în sat. Nu suntem nici zonă turistică și nici puternic industrializată și trebuie să ne bază doar pe ceea ce facem noi, administrația publică locală. Suntem o comună de gospodari și, aflându-ne în imediata apropiere a orașului Balș, cei mai mulți directori, ingineri sau muncitori lucrează acolo și-au construit case și gospodării foarte frumoase. Iar cei care nu își găsesc aici de lucru pleacă în străinătate, însă se întorc și își construiesc case noi sau le modernizează pe cele vechi.” A precizat cu mândrie, edilul din Bobicești.  

Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș, www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s