Vâlcea. Cinci localități din nordul județului vor avea gaze naturale

Vâlcea. Cinci localități din nordul județului vor avea gaze naturale

Ion Sandu, primar Perisani

Primarul localității Perișani din județul Vâlcea, a anunțat că împreună cu primarii altor patru localități din nordul județului, respectiv Titești, Racovița, Boișoara și Câineni au întocmit un proiect pentru aducerea gazelor naturale din Rm Vâlcea.

  ,,În urmă cu cca. două luni localitățile din nordul județului Vâlcea, prin noi primarii acestora, încheiam un protocol de aducerea unei rețele de gaz de la Rm. Vâlcea, Brezoi, Racovița și apoi în toată Țara Loviștei, recunosc că fără prea mult optimism,  deoarece investiția ar costa enorm. În urmă cu câteva zile am auzit că localitățile de pe valea Topologului de la Sălătrucu până la Arefu au în lucru deja un Studiu de Fezabilitate pentru aducerea gazelor în zonă, am aflat că în data de 15 iunie a.c. se întâlnesc toți primarii acestora într-o ședință de lucru la Tigveni și am mers neinvitat acolo să-i rog să primească în cadrul proiectului și localitățile din Țara Loviștei deoarece distanța dintre ultima casă din Sălătrucu și prima din Perișani este de doar 5,5 km, ce ar reduce enorm costul investiției aducerii gazului față de cealaltă variantă de pe Valea Oltului, am reușit să conving și proiectantul, să preia în lucru și zona noastră. ” a precizat edilul din Perișani.

Gazoducte

 Ion Sandu a avut o întâlnire cu toți cei patru primari din Țara Loviștei pentru a ști dacă sunt sau nu de acord cu ideea. O singură localitatea n-ar fi reuși să ducă proiectul la capăt deoarece, potrivit regulilor operatorului de gaz, în maxim 5 ani de la punerea în funcțiune a acestui serviciu trebuie să dispună de minim 750 de abonați altfel s-ar cere toți banii înapoi. Salvarea a venit datorită faptului cele cinci localități fac parte dintr-o asociație înființată în 2006 care le permite să facă acest proiect comun.

 ,,Așa sunt regulile multor programe de finanțare, ar fi aproape imposibil de realizat dar împărțind pe cele cinci  localități nu ar mai fi emoții. Era nevoie de o asociere a noastră a loviștenilor și norocul ne-a surâs că chiar o aveam înființată încă din anul 2006 dar nefolosită, trebuie doar activată.

Sunt conștient că în viitorul apropiat este obligatoriu să ne unim prin asociere dacă nu prin reorganizare administrativă ca să reușim vom accederea la lucruri mai mari. Dacă totul se derulează bine putem spera că în maxim doi ani localitățile Perișani, Titești, Racovița, Boișoara și Câineni vor avea rețea de gaze, nesperat acum ceva vreme.

Ion Sandu

În discuțiile cu colegii primari am convenit să purcedem și la alte acțiuni comune necesare vieții oamenilor din această minunată zonă, protejând tăierile pădurilor și crescând confortul rural. ” a declarat primarul din Perișani,  Sandu Ion.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s