Olt. Emil Moț și marea dărâmare din Centrul Slatinei

Olt. Emil Moț și marea dărâmare din Centrul Slatinei

 Iată că s-au împlinit deja patru ani, adică un mandat întreg, în care primarul Slatinei, Emil Moț ar trebui să își facă  un bilanț al realizărilor sale, măcar din cei 240 milioane de euro strânși la bugetul local din taxe și impozite.

 Potrivit unei declarații date de edilul Slatinei în luna februarie în cadrul unei conferințe de presă, bugetul Slatinei, pe anul 2020, este de 296.950.000 lei. Veniturile proprii sunt în valoare de 177.222.000 lei, excedentul bugetar este de 58.815.000 lei, iar sumele din alte surse au o valoare de 60.913.000 lei.

Nu o să fac nici un comentariu la ce a făcut sau ce nu a făcut Emil Constantin Stelian Moț în cei patru ani decând a prezentat slătinenilor un card cu promisiuni electorale, ci vă las pe dumneavoastră, cititorii noștri să comparați situația.

Una dintre promisiunile lui Emil Moț în campania din 2016 a fost  ca pe terenul fostei Unități Militare să amenajeze un parc mare, un teatru de vară și locuințe pentru tineri.

O alta se referea la crearea a cel puțin 1.000 de locuri de parcare, respectiv o parcare subterană pe strada Toamnei, precum și alte parcări subterane pe două nivele, cu 150 de locuri și un părculeț deasupra pe strada Basarabilor, lângă BCR și alta supraterană, pe Aleea Muncii.

Despre Clubul Nautic Plaja Olt, își propusese ca la finalul mandatului de primar să aibă Parcul de Distracții Strehareți, pe o suprafata de 12 hectare,  gradină zoologică, două zone de promenadă, parcare, piste pentru biciclete, insulițe, bărcuțe, tren cu aburi, zona de paintball, zone de tiroliană, 3-4 zone tematice pentru copii inspirate din povești, zone de picnic și cazare. Plus cele 10,4 hectare de pădure.

Printre alte proiecte prezentate în campania electorală din 2016 au fost și bazinul didactic de înot, pentru finalizarea căruia Guvernul Ponta a alocase deja fonduri, Sala Polivalentă, skate- park și Aqua Park lângă Podul Olt.
Tot în campania electorală, Moț promisese slătinenilor că va crea 2.000 de locuri de muncă, dintre care 1.000 în Parcul Industrial, modernizarea blocului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, creşterea siguranţei cetăţeanului, extinderea supravegherii video, introducerea pazei în toate şcolile, rezolvarea problemei câinilor maidanezi şi, nu în ultimul rând, finalizarea reabilitării termice a tuturor blocurilor din oraș dar și schimbarea lifturilor.

 Nicio vorbă despre hidoasa ,,gară” de lângă Magazinul Oltul,  despre țevile de căldură puse sub pavajul de acolo, despre mutilarea statuii  lui AI Cuza, de pe bulevardul cu același nume sau despre distrugerea Esplanadei din mijlocul orașului. Proiectul de refacere a Esplanadei este realizat din fonduri de la bugetul local, investiția având o valoare de aproape 9 milioane de lei. Lucrările au fost începute la sfârșitul anului trecut iar acum centrul Slatinei arată ca după bombardament, creând un disconfort vizibil tuturor celor care locyuiesc în zonă sau celor care tranzitează zona spre SJU Slatina sau spre partea de jos a orașului.  

Întrebat într-un interviu realizat de Gazeta Nouă ,, Cum va arăta Slatina după patru ani cu Emil Moţ primar?”, actualul edil al Slatinei a răspuns cu nonșalanță: ,,Un oraş cu un cartier nou şi frumos, cu un centru istoric aşa cum ni-l dorim cu toţii, cu 99% din blocuri reabilitate, cu un parc industrial ocupat în întregime de investitori. Un oraş sigur, dezvoltat, în care să îţi fie drag să trăieşti şi despre care să spunem că este cel mai frumos din Oltenia sau chiar, dacă vor unii, din România. O să avem şi despre asta o dezbatere pentru că tot slătinenii vor hotărî. Ei decid întotdeauna ce este bine şi ce vor pentru oraşul lor.”

 No Comment!

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s