Alegerile locale din 27 septembrie, cu mască și fără adunări publice

 Alegerile locale din 27 septembrie,  cu mască și fără adunări publice

  Guvernații au stabilit, în sfârșit data alegerilor locale care vor avea loc la începutul acestei toamne. Astfel că zilele trecute, premierul Ludovic Orban a anunțat că data propusă pentru organizarea alegerilor locale  va fi pe 27 septembrie, însă campania electorală va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

 Orban a declarat la Digi 24 că „Am adoptat joi ( 25 iunie- n.r.) în Guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”.

Ludovic Orban a precizat şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19.

În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate„, a precizat el.

Prim-ministrul a mai spus că alegerile generale ar putea avea loc pe 6 decembrie.

Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată„, a afirmat Orban

 Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s