Mehedinți. Promovarea Turismului la Severin cu fonduri europene

Mehedinți. Promovarea  Turismului la Severin cu fonduri europene

 Săptămâna trecută a avut loc la Teatrul de Vara din Municipiul Drobeta Turnu Severin prezentarea unui proiect inedit denumit  „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”, prezentat de  primarul Marius Screciu, proiect ce se derulează împreună cu Primăria Kladovo din Serbia și care are drept scop promovarea potențialul turistic în orașul de pe malul stâng al Dunării

 „Cu fonduri europene, prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, am achiziționat costume și instrumente medievale, pe care le vom utiliza în evenimentele și acțiunile care să pună în valoare obiectivele istorice din Drobeta Turnu Severin.

Proiectul mai presupune organizarea de evenimente medievale, crearea unui brand turistic, panouri informative, echipamente electronice pentru ghidarea turiștilor către Cetatea Severinului, dar și amplasarea de indicatoare stradale pentru traseele turistice.

Împreună cu vecinii noștri de peste Dunăre am câștigat 4 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de 2.384.052, 26 euro și constă în Montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative; Dotarea serviciilor de urgență;  Secretele cetăților medievale; Proiecția Cetății Medievale pe Dunăre.

Marius Screciu

Accesăm așadar fonduri europene nu doar pentru îmbunătățirea infrastructurii și modernizarea cartierelor din municipiu, dar și pentru a promova Severinul ca destinație turistică internațională”, a declarat, printre altele  Marius Screciu.

Drobeta Turnu-Severin este un oraș încă în dezvoltare, un oraș care a avut o poziție importantă de-a lungul timpului, atât din punct de vedere istoric, cât și din punct de vedere strategic.

 Reamintim faptul că aici, în Drobeta Turnu Severin există mai multe obiective de interes turistic precum Piciorul Podului lui Traian, Castrul Roman, Muzeul Porțile de Fier, Cetatea Medievală a Mehedințiului, Parcul Natural „Porțile de Fier”, Bustul lui Decebal, Palatul Cultural „Theodor Costescu”, chipul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia și multe altele.

 Mai multe amănunte într-o înregistrare la VGtv Regional.

Redactor/ Reporter Georgiana Leulescu, op. Imag. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, http://www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s