Olt. Marian Stoichicescu de la Coteana demostrează că știe să facă administrație

***Olt. Marian Stoichicescu de la Coteana demostrează că știe să facă administrație

 Viceprimarul cu atribuții de primar, Marian Stoichicescu de la Coteana, în doar câteva luni de când se ocupă de administrarea comunei, a  demonstrat cotenenilor că experiența sa în primărie ca viceprimar i-a permis să ducă mai departe proiectele începute cu fostul primar dar să și inițieze altele noi.

Coteana se află la doar 17 km de Slatina, însă locuitorii au aproape toate condițiile ca în oraș beneficiind de apă și canalizare, scoli și grădinițe modernizate, Cămin Cultural nou, centură ocolitoare, poduri și podețe noi, drumurile asfaltate către toate localitățile limitrofe, etc.

Marian Stoichicrescu

 Marian Stoichicescu  nu se mulțumește doar cu aceste investiții și, în momentul de față se ocupă de betonarea Str. Ciocârliei pe o distanță de 800 metri, o investiție în valoare de patru miliarde lei vechi din bugetul local și în același timp asfaltează ultimii 1,8 km  din Centura ocolitoare, investiție din fonduri UE, prin PNDL 1, în valoare totală de 28 miliarde lei vechi .

 Între timp  se construiește prin GAL  Vedea- Găvanu- Burdea, o Piață Agroalimentară modernă în care cotenenii dar și vecinii lor pot vinde sau cumpăra legume, fructe și lactate proaspete în fiecare zi.

 De asemenea, au fost schimbate becurile publice cu unele economice, s-au montat camere de supraveghere, s-au modernizat drumurile de exploatație agricolă, iar acum se amenajează spațiile verzi.

Totodată se lucrează la extinderea sistemului de canalizare (pe străzile Cioflig și Balomir) și la o nouă stație de epurare a apei uzate. Și pentru că numărul celor care s-au racordat la apă se mărește în fiecare zi, primarul Marian Stoichicescu a hotărât să foreze încă un puț la o adâncime de 150 de metri.

 Un alt proiect la care lucrează este cel de introducerea gazelor naturale împreună cu localitățile vecine Ipotești, Brebeni și Milcov, o investiție pentru care a primit un acord de principiu de la Compania de gaze, urmând să facă studiile de fezabilitate.  Într-un interviu pentru revista noastră, Marian  Stoichicescu ne-a dezvăluit că toate aceste investiții nu ar fi fost posibile dacă nu era ajutat de președintele CJ Olt, Marius Oprescu și de vicepreședintele Virgil Delureanu, însă trebuie să completăm că dacă domnia sa nu s-ar fi străduit să asculte doleanțele consătenilor săi și să inițieze proiecte pentru realizarea acestora. ,, Apreciez foarte mult ajutorul dat de CJ Olt, de dl președinte Marius Oprescu. De câte ori am fost la domnia sau la domnul vicepreședinte Delureanu, am fost ajutat. Le sunt foarte recunoscător, atât eu cât și locuitorii comunei. Am experiența necesară și învăț de la oameni competenți să fac administrație la nivel ridicat.   Dacă domniile lor doresc ca eu să candidez pentru funcția de primar la alegerile locale, o fac cu multă bucurie și o să mă străduiesc să obțin rezultate foarte bune și să duc mai departe proiectele începute.  Dacă va fi altcineva, îl voi susține și-i noi fi alături, fără probleme! Pe mine nu m-a făcut mama primar, nu sunt disperat după funcții! ne-a spus, cu modesti-ai caracteristică, primarul Marian Stoichicescu.

Un lucru foarte îmbucurător pentru toți locuitorii din Coteana este faptul că Stochicescu  a reanimat Ansamblul Folcloric ,, Cotenița”, avându-l ca instructor pe cunoscutul instructor Marian Stănescu, iar prima reprezentație va fi de Sf. Maria, pe 15 august când se va sărbători ziua localității, sub denumirea de ,,Târgul de fete de la Cotenița”, ediția a XXV-a.

 Această sărbătoare este foarte veche, prima ediție fiind în 1950, se defășura într-o pădure dintre  Coteana și Vâlcele și se numea ,, Târgul de mirese”, unde fetele de măritat își etalau lada cu zestre, iar băieții de însurat o căutau pe cea mai potrivită.

În perioada comunistă acest obicei- sărbătoare a fost întrerupt și reînviată în 1995 de fostul primar Victor Dima.

 Între timp, această sărbătoare de muzică și dansuri populare s-a transformat într-un veritabil spectacol la care participă artiști din toată țara, cei mai mulți fiind premiați pentru talentul lor dar și pentru frumoasele costume populare.

 Georgiana Sebeș

–––––––––

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s