Vâlcea. PSD Vâlcea susține pe Mircia Gutău (PER) la primăria Râmnicului

Vâlcea. PSD Vâlcea susține pe Mircia Gutău (PER) la primăria Râmnicului

 Situație inedită privind alianța PSD- PER din Vâlcea pentru susținerea candidaturii actualului primar Mircia Gutău la primăria Râmnicului. Această decizie a fost luată în Biroul Permanent Județean al PSD Vâlcea având în vedere colaborarea foarte bună între președintele CJ Vâlcea Costi Rădulescu și  Mircia Gutău, colaborare care a făcut ca în Rm Vâlcea să se implementeze cele mai ambițioase proiecte ale edilului.

 În schimb, PER îl va susține pe șeful PSD Vâlcea, Costi Rădulescu la funcția de președinte al Consiliului Județean.

 În acest fel, atât  Constantin Rădulescu își consolidează poziția în PSD Vâlcea, dar  și Mircia Gutău, care, prin investițiile făcute în cei patru ani în  Rm Vâlcea, a câștigat și simpatia alegătorilor social – democrați. 

 Această înțelegere între cele două formațiuni politice este doar la nivelul local, însă la nivel județean în organizațiile locale , ar putea fi probleme, deoarece orgoliile politice nu pot fi trecute cu vederea. 

 Pentru a explica alegătorilor vâlceni cum stau lucrurile, Organizația PSD  Vâlcea a transmis un comunicat de presă:

,,Vineri, 3 iulie 2020, Biroul Permanent Județean al PSD Vâlcea s-a întrunit în sedință, în vederea adoptării unor hotărâri importante pentru perioada care urmează în plan politic, dar și pentru adoptarea unor hotărâri cu caracter organizatoric intern.

Au fost validate candidaturile pentru funcția de primar în 80 de localități.

De asemenea, având în vedere faptul că, potrivit statutului, începând cu data de 3 iulie, mandatul actual de la conducerea Organizației PSD Râmnicu Vâlcea a încetat, domnul Marin Florian a fost desemnat președinte interimar al Organizației PSD Râmnicu Vâlcea, iar domnul Vasile Cocoș, președinte executiv, urmând ca până la prima sedință de Birou Permanent Județean să prezinte o propunere de structură interimară a noului Birou de Conducere al organizației.

Aceste măsuri sunt cu caracter excepțional, având în vedere starea de alertă, cât și restricțiile pe care acesta le impune.

Totodată, Biroul Permanent Județean al PSD Vâlcea a adoptat o hotărâre prin care demarează procedura de întocmire a unui acord politic între Organizația PSD Vâlcea și Organizația PER Vâlcea pentru colaborarea în alegerile locale și susținerea candidatului PER la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, domnul Mircia Gutău și a candidatului PSD la Consiliul Județean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu.

În cel mai scurt timp, acordul de colaborare politică urmează să fie adoptat în formă scrisă și semnată, în cadrul structurilor de conducere al formațiunilor politice semnatare.
Acordul priveste structurile politice PSD si PER de la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea.”

 O altă problemă ar mai fi dacă  și c conducerea de la București a PSD, va accepta această alianță.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s