Olt. Caracalenii vor beneficia în curând de WIFI gratuit

Olt.  Caracalenii vor beneficia în curând de WIFI gratuit

Municipiul Caracal a reușit, printr-un program european european WIFI4EU, să obțină un sprijin de 15.000 euro pentru a instala Wi-fi gratuit în oraș.
Potrivit autorităților, caracalenii se vor bucura în curând de wi-fi gratuit în aproape toate spațiile publice.
,,Obiectivul inițiativei WiFi4EU este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces de înaltă calitate la internet pe întreg teritoriul UE, prin intermediul unor puncte de acces Wi-Fi gratuit instalate în spațiile publice, cum ar fi parcuri, piețe, administrații, biblioteci și centre medicale.
Pentru a sprijini municipalitățile să instaleze punctele de acces Wi-Fi în aceste centre ale vieții publice, recurgând la serviciile unor societăți care instalează rețele Wi-Fi, se vor acorda cupoane valorice finanțate de Comisia Europeană prin intermediul inițiativei.
Municipiul nostru beneficiază astfel de finanţare europeană de 15.000 euro pentru instalarea în spaţiile publice a mai multor puncte wireless de acces deschis la internet, pentru localnici şi turişti.”
Cu acest nou proiect, Caracalul se aliniază nevoilor cetăţenilor europeni de conectivitate crescută şi dezvoltă astfel o reţea nouă de internet gratuit în municipiu.

Adrian Chesnoiu

Tot în această perioadă municipalitatea desfășoară o dezbatere publică la sediul primăriei privind  câinii fără stăpân. Administratorul public, Adrian Chesnoiu, a precizat într-un comunicat de presă că această acțiune se va desfășura, mai precis miercuri 15 iulie 2020, ora 10.00.  ,,Așa cum am promis, lansez împreună cu Primarul orașului Caracal dezbaterea publică privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Administrația publică a realizat în 2019 un Studiu de Fezabilitate din care rezultă că amenajarea unui adăpost ar greva bugetul local de o sumă exorbitantă, întreținerea anuală de asemenea, fapt care va pune în pericol viabilitatea acestui proiect.

În aceste condiții am identificat ca soluție, prevăzută de lege, concesionarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Am avut în vedere două aspecte în documentarea noastră – siguranța populației, pe de o parte, reprezentând interesul general al cetățenilor municipiului nostru și de cealaltă parte respectarea legislației de protecție a animalelor.

Lansăm cetățenilor orașului invitația de a participa la o dezbatere publică pe această temă, pentru ca împreună să alegem soluția cea mai eficientă și acceptată de comunitate pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.”

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s