Olt. Se modernizează Parcul Poroineanu din Caracal

 Olt.  Se modernizează Parcul Poroineanu din Caracal

 Marian Doldurea, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului  Caracal a anunțat pe contul său de Facebook,  că în curând se va demara Modernizarea Parcului Poroineanu – o investiție în cel mai important obiectiv de arhitectură peisagistică din județul Olt.

,,Amenajarea spațiilor de agrement, de petrecere a timpului liber și nu în ultimul rând de relaxare reprezintă o prioritate pentru orice administrație publică. Este un privilegiu pentru noi, caracalenii, să avem în oraș un parc natural cu un potențial mare de dezvoltare și diversificare ambientală. Parcul Constantin Poroineanu este cel mai important obiectiv de arhitectură peisagistică din județul Olt, recunoscut în Europa ca cel de-al treilea parc natural ca dimensiune.
Susțin accesarea de fonduri europene pentru reamenajarea acestuia. În acest sens am discutat cu reprezentanți ai primăriei Caracal și mi-am exprimat dorința ca cetățean și candidat la Primăria orașului Caracal să fie identificate soluții pentru un proiect cu fonduri europene nerambursabile care să permită investiții masive în Parc, acest simbol al orașului nostru.”
A precizat Doldurea.

Acesta a mai adăugat că , își dorește, ca dealtfel  toți caracalenii, extinderea spațiilor verzi în oraș, amenajarea de oaze de relaxare și în alte zone ale urbei noastre, pentru a avea un mediu curat și sănătos,.
,,În ultimele luni am citit în presă despre amenajarea, în viitor, de noi parcuri în Oradea, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Năvodari, cu fonduri europene.
Este un lucru realizabil. Am propus administrației orașului să depună un proiect pentru modernizarea Parcului Constantin Poroineanu care împreună cu celelalte obiective cultural-istorice precum Biblioteca ”Virgil Carianopol”, Muzeul Romanațiului, Casa Hagiescu-Miriște, Teatrul Național ”Ștefan Iordache” să definească un circuit turistic atractiv pentru toți iubitorii de natură, cultură și istorie.”,
mai spune Marian Doldurea.

Administratorul orașului, Adrian Chesnoiu a răspuns  petiției sale, precizând că a fost identificată linia de finanțare și s-a estimat valoarea proiectului care urmează a fi depus pentru accesarea de fonduri necesare reamenajării din temelii a parcului. ,,Fondurile europene sunt șansa oricărei administrații de a realiza investiții de anvergură fără a pune presiune mare pe bugetul local.

În Parcul Poroineanu administrația a investit constant în ultimii ani pentru menținerea acestuia în circuitul turistic și de relaxare pentru caracaleni. Pentru a introduce acest monument natural în circuitul turistic național și internațional, este nevoie de investiții consistente, care evident nu pot fi susținute din bugetul local.” , mai susține Marian Doldurea.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s