Olt. Teste COVID la laboratorul DSVSA Olt cu 280 lei!

 Olt. Teste COVID la laboratorul DSVSA Olt cu 280 lei!

Ministerul Sănătății a făcut publică lista centrelor de testare, adresele și numerele de telefon ale acestora „în sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

 Printre acestea se află și laboratorul DSVSA Olt, de la Slatina,, unde cei care vor să plece în concediu în afara țării și au nevoie de testare COVID-19. Decizia a fost aprobată în ședința Comitetului Director de miercuri, 15 iulie, de la nivelul DSP Olt.

Testările la cerere în Laboratorul DSVSA Olt vor începe de luni, 20 iulie, oltenii care doresc să se teste pentru detectarea virusului SARS-COV2 trebuie să se programeze, de luni până vineri, între orele 09.00-11.00, la numărul de telefon: 0726.133.394.

Rezultatele vor fi primite în 48 de ore, iar prețul unui test COVID-19 în Laboratorul DSVSA Olt costă 280 de lei.

În Laboratorul DVDSA Olt se fac zilnic 50 de teste, care sunt stabilite de DSP Olt în urma anchetei epidemiologice fie la persoanele care au avut contact cu cazuri confirmate, fie în rândul persoanelor aflate la risc. Practic, aceste teste vor avea prioritate în fața celor la cerere.

Țări precum Grecia au cerut turiștilor teste COVID-19 tuturor celor care doresc să meargă aici în concediu.

Astfel, s-au făcut liste lungi de așteptare la clinicile private, mulți fiind în pericol să-și piardă sejururile.

 Săptămâna trecută, Grecia a anunțat că testul negativ obligatoriu trebuia prezentat începând cu 15 iulie, ora 06.00, însă ora a fost mutată la miezul nopții – ceea ce le-a stricat vacanța multor români care au ales să se deplaseze cu mașina spre Grecia.

testari covid

În continuare, cei care au vacanțe planificate în Grecia, cu mașina, nu au scăpat de emoții. Grecii cer ca testul să fie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țara lor, iar în România, spitalele de stat sunt foarte aglomerate pentru că s-au trezit fără protocoale necesare pentru testele rapide la cerere Aceiași situație se întâmplă și în centrele private , unde oamenii stau ore în șir la cozi interminabile. „În unitățile de stat, la Direcțiile de Sănătate Publică, la Institutul Național de Sănătate, primordiale sunt testele persoanelor care se află în anchete epidemiologice, persoanelor internate, cei cu afecțiuni, pentru persoanele care așteaptă un tratament – cei cu dializă, pacienții oncologici, cu afecțiuni respiratorii. Acestea sunt prioritățile în acest moment”, a explicat, pentru Europa Liberă, Oana Grigore, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s