Olt. Un cioban din Ianca, a fost arestat pentru omor

Olt. Un cioban din Ianca, a fost arestat pentru omor

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţa din data de 12.07.2020, ora 23,45, reţinerea inculpatului S.F., în vârstă de 37 ani, din com. Ianca, jud.Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, prev. de  art. 188 alin. 1 C.p.

În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 04.07.2020, în jurul orei 17:00, pe fondul unor discuţii contradictorii şi al unui conflict spontan (generat de gelozie) pe care l-a avut cu victima C.M., inculpatul S. F. a urmărit-o pe victimă, în timp ce se deplasa către casă, pe drumul public şi a agresat-o fizic pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri (fără ca victima să apuce să riposteze, fiind luată prin surprindere din spate) cu un par în zona capului, lovituri care au condus în final la decesul victimei, conform concluziilor preliminare întocmite de medic legist din cadrul SJML Olt.

 Potrivit anchetatorilor, victima C.M. a fost găsită decedată la locuinţa sa, într-o stare avansată de putrefacţie, în data de 11.07.2020, de către un vecin, care a sesizat telefonic organele de urmărire penală.

Din concluziile preliminare întocmite la data de 12.07.2020 de către medicul legist din cadrul SJML Olt, rezultă că moartea victimei C. M. a fost violentă. Ea a fost cauzată cel mai probabil ca urmare a unui hematom extradural, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral acut, cu fractură de boltă şi bază de craniu. Leziunile cranio-cerebrale s-au putut produce cel mai probabil prin lovire cu un corp dur, în condiţiile stabilite de anchetă. Între leziunile traumatice şi deces există legătură directă şi necondiţionată de cauzalitate cu decesul. 

Oamenii legii au precizat că  S.F. are vârsta de 37 de ani, este din com. Ianca, jud. Olt și era angajat ca cioban la o fermă de animale de pe raza localității.

Acesta nu a mai comis fapte de natură penală, iar fapta pentru care a fost reţinut a fost comisă în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 13.07.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

,,Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumției de nevinovăţie.” , au ținut să puncteze procurorii olteni.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s