Vâlcea. Claudiu Tomoiagă, candidat USR-Plus, vrea să dea voce cetățenilor din Budești

Vâlcea. Claudiu Tomoiagă, candidat USR-Plus, vrea să dea voce cetățenilor din Budești

Precampania electorală a început în forță în întreg județul Vâlcea. Ne-am oprit astăzi în comuna Budești, aflată la doar câțiva kilometri de municipiul Rm. Vâlcea, devenită în ultimii doi ani cel mai puternic parc industrial din județ. Primăria celei mai bogate comune a Vâlcii este condusă de liberalul Ion Vlădulescu, dar pentru fotoliul de primar au intrat în lupta electorală candidați ale celor mai cunoscute partide politice din România. Astăzi, printr-un scurt interviu, am făcut cunoștință cu Claudiu-Adrian Tomoiagă, candidat din partea Alianței USR-Plus.  

Claudiu Tomoiagă este absolvent al Facultăţii de Electromecanică Sibiu şi posesor al unui master în Tehnica Auditului Energetic la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine – Universitatea Politehnica Bucureşti. Căsătorit şi tatăl a două fetiţe, fostul arbitru este director regional de vânzări la Hirsch Porozell, o multinaţională austriacă care produce polistiren.

Reporter: Cititorii revistei noastre vor face cunoștință cu dvs, omul-politicianul-candidatul la primăria Budeși,  Claudiu Tomoiagă. Să-ncepem cu omul.  

 Claudiu Tomoioagă: Mă numesc Claudiu Adrian Tomoiagă, sunt vâlcean, absolvent de inginerie, cu master in auditul energetic. Am funcție de conducere de 15 ani. Am jucat fotbal si am fost arbitru 20 de ani și observator. Am trăit în multe zone ale țării, dar de 10 ani am revenit acasă. Sunt căsătorit si am 3 fetițe, iar una dintre ele este un copil deosebit, cu nevoi speciale. Împreună cu soția mea lupt cu autismul și tot ce presupune această boală, tocmai de aceea m-am implicat și mă voi implica și pe viitor în acte de caritate. Îmi doresc din suflet să-mi cresc copiii aici, în Budești și vreau ca noi toți să avem o viață mai bună.  

Reporter: Cum se prezintă politicianul Claudiu Tomoiagă? 

 Claudiu Tomoioagă: „Acum patru ani am candidat ca independent pentru funcția de consilier local pentru că mi-am dorit o schimbare. Din păcate, toți vorbim de schimbare, dar generația noastră nu s-a implicat, lăsându-i pe alții să se implice. Nu am reușit să ajung în rândul consilierilor locali ai comunei Budești. Am fost dezamăgit și mi-am asumat înfrângerea. Cu un an în urmă am avut plăcerea să întâlnesc niște tineri care au construit un partid nou în Vâlcea, USR și am decis să mă alătur lor și să intru într-o luptă pentru ca generația noastră să nu mai fie o generație de sacrificiu.  

Rep: Ce vă definește ca și politician? 

 Claudiu Tomoioagă: „Corectitudinea, onestitatea, omenia. Vreau să fiu un primar al oamenilor, cu viziune. Îmi doresc ca primăria să fie condusă de comunitate, nu doar de primar și de aceea, întotdeauna, înainte de a face ceva, voi cere acordul cetățenilor prin dezbateri publice. De asemenea, sunt un om vizionar. Îmi place să fiu cu un pas înaintea vremurilor. Am încredere în tehnologie care, cu siguranță, ne-ar spori confortul. 

Rep: Veniți în fața locuitorilor din Budești cu o platformă electorală care conține proiecte, planuri, nu simple promisiuni. Care ar fi acestea?  

Claudiu Tomoioagă: „Unul din punctele nevralgice ale acestei localități este infrastructura. În momentul de față trăim ca în secolul trecut: nu avem canalizare, nu avem gaze, de multe ori există probleme și la rețeaua de apă potabilă, pe scurt avem foarte multe probleme care nu ar trebui sa ne definească. Unul din proiectele mele, un fel de leit-motiv al campaniilor electorale, face referire la gaze și canalizare. Îmi doresc să atragem cât mai multe fonduri europene, atâta timp cât UE acordă sume importante de bani tocmai în acest sens.  

Îmi doresc realizarea unui parc, a aleilor pietonale. Sunt zone unde pietonii circulă pe carosabil, inclusiv pe DN7. Sunt necesare și două sensuri giratorii, la ieșirea pe DN. În acest fel, locuitorii comunei Budești nu ar mai pierde timp prețios în trafic.  

Mizez pe o bună colaborare cu Consiliul Local, parlamentul comunei. Ca să facem schimbarea trebuie să fim uniți. Schimbarea nu vine dintr-un partid, vine din partea oamenilor. Noi nu trebuie să ne gândim la interesele partidelor din care facem parte, ci la oamenii care ne-au votat.” 

Rep: Cum se va desfășura campania electorală, cum credeți că veți reuși să convingeți locuitorii comunei Budești că dvs sunteți candidatul ideal pentru funcția de primar? 

Claudiu Tomoioagă: „În momentul de față, nu știm cum se va desfășura campania electorală având în vedere situația actuală, suntem încă în stare de alertă, așa că va trebui să continuăm să respectăm toate măsurile impuse de autorități și sa fim cât se poate de precauți si responsabili.  

Dacă totuși va fi posibil, voi străbate întreaga comună și voi încerca să stau de vorbă cu cât mai mulți cetățeni pentru a le afla problemele, părerile, propunerile. Dacă nu vom avea această posibilitate, va trebui să ne gândim la alte variante, apelând din nou la tehnologie, la internet, la mediul on-line. Sper să reușesc să fac si un sediu de campanie, unde oamenii mă pot găsi și putem discuta liber. Vreau sa fiu vocea oamenilor din localitate.” 

Rep: Vă mulțumesc pentru timpul acordat și va urez mult succes în continuare!  

 Andreea Sima

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s