Vâlcea: Avarie majoră la alimentarea cu apă în Budești, Băbeni și Mihăești

****Vâlcea: Avarie majoră la alimentarea cu apă în  Budești, Băbeni și Mihăești****

 Cetățenii din cele trei localități vâlcene, respectiv Budești, Băbeni și Mihăiești, s-a trezit fără apă la robinete din cauza unor lucrări efectuate de o firmă de construcții care a spart conducta magistrală în urma unor săpături făcute pe DN 600.  

Ca urmare a unei avarii majore pe conducta de transport a apei potabile din PAFSIN DN600, provocată de angajații firmei de construcții care derulează lucrări la podul din zona Sâmni- Budești, începând cu data de 18 august a.c., ora 09.30, a fost întreruptă alimentarea cu apă potabilă a acestei conducte, până la remedierea situației. Pentru a evita sistarea furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă în comuna Budești și în orașul Băbeni, s-a luat măsura alimentării din rezervoarele de înmagazinare Budești și Băbeni, iar comuna Mihăești va fi alimentată din rețeaua de distribuție care alimentează și municipiul Rm. Vâlcea, fiind posibil ca, la trecerea pe alt traseu de alimentare, apa potabilă să prezinte modificări ale turbidității (apă tulbure) ”, transmite Apavil. 

Într-un comunicat de presă emis de societatea Apavil se precizează că pentru asigurarea parametrilor de potabilitate a apei din rețea, certificați prin buletine de analiză a apei în secțiunea de intervenție (înainte și după spălarea rețelei), angajații Apavil SA vor efectua purjări în toate zonele afectate. „Deoarece la punerea în funcțiune a sistemului, calitatea apei va fi influențată atât în zonele de intervenție cât și în cele adiacente, recomandăm consumatorilor afectați ca, imediat după pornire, să lase să curgă cantitatea de apă necesară eliminării apei cu impurități produsă ca urmare a întreruperii furnizării. Cheltuielile ocazionate de cantitatea de apă eliminată vor fi suportate de către Apavil SA în urma unor solicitări scrise ale beneficiarilor, confirmate de specialiștii societății noastre. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că echipele de intervenție ale Apavil SA vor face eforturi susținute pentru eliminarea disconfortului creat, în cel mai scurt timp”, potrivit unui comunicat de presă emis de Apavil.

 Andreea Sima

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s