Olt. Ana Mirela Răduleanu, un coregraf cu determinare și pasiune

****Olt. Ana Maria Răduleanu, un coregraf  cu determinare și pasiune****

 Referent artistic la CJCA Olt, fosta dansatoare a ansamblului Profesionist ,,Călușul Scornicești”, Ana Mirela Răduleanu, are deja în palmaresul său numeroase premii și medalii, a construit de la zero câteva ansambluri, respectiv ,,Zestrea Poboranilor”  de la Poboru și ,, Joc și Voie bună” de la Tătulești, care în scurt timp au devenit cele mai recunoscute din Olt dar și din țară.

 La Ansamblul ,, Călușul” din Scornicești, început să danseze de la vârsta de 10 ani până la 22 ani, cutreierând toată lumea și prezentând frumoasele dansuri populare oltenești în  Ucraina, Bulgaria, Spania, Portugalia, însă ce a marcat-o incontestabil, a fost  reprezentația dată în capitala Irakului,  Bagdad, unde au fost de două ori invitații speciali la ziua președintelui Saddam Hussein, reprezentând România.

 Într-un interviu, pe re Ana Mirela Răduleanu l-a acordat revistei noastre,  ne-a dezvăluit că ,,Acest ansamblu, pentru mine a fost copilăria mea, iar tot în acest ansamblu m-am maturizat, am devenit mama la doi copii minunați. Și ei, la rândul lor, au fost dansatori în acest ansamblu! Ansamblul ,,Călușul Scornicești” a fost un nume important și pot să spun că am reușit să formez un grup de copii pe care să îi instruiesc, iar la rândul lor să ducă mai departe numele orașului Scornicești! Ceea ce sunt acum, sunt datorită celor două persoane importante care au condus acest minunat ansamblu, regretații coregrafi  Nicolae Luțu și Ilie Negut.”

 Întrebată ce reprezintă dansul popular pentru ea, Ana Mirela Răduleanu ne-a răspuns cu mare emoție: ,,Dansul pentru mine este un mod de viață, un mod frumos de a trăi, de a cunoaște oameni, de a socializa de a te bucura de viață, de a-ți exprima atitudinea, stilul propriu pe ringul de dans, de a trăi cu pasiune fiecare moment. Dansul mă face să mă simt liberă, să uit de griji și înseamnă o provocare de fiecare dată.

 Dansul pentru mine se traduce în pasiune! Pasiune pentru ce faci, pasiune pentru viață și trăire, pur și simplu. Dacă nu dansezi din pasiune, nu mai dansa deloc!

 În dans trebuie să te dăruiești complet, să simți ritmul până în măduva oaselor și înapoi, până la vârful degetelor.

În momentul de față nu aș putea să trăiesc fără dans, fără să predau, fără să fiu pe scenă, fără să mă fac remarcată, prin experiența acumulată în dans.

 Dansul îmi dă energia de care am nevoie zi de zi și mă face să mă simt liberă și să iubesc ceea ce fac.

 Dansul exprimă pasiune, trăire și cu siguranță îmbunătățește comunicarea interpersonală. Este cel mai plăcut mod de a-ți face prieteni noi cu care să iși, cu care să te distrezi, cu care să te bucuri de viață, ajută la menținerea unei siluete frumoase și crește stima de sine.  Dansul este una dintre cele mai bune metode dovedite împotriva stresului. Nu în ultimul rând, prin dans lumea își exprimă iubirea, transmite emoții. Multe cupluri s-au format pe ringul de dans ajungându-se la căsătorie. Deci, are mari beneficii asupra vieții, în general. ”

 Despre viața frumoasă pe  care a trăit-o alături de colegi, de instructori și mai apoi de elevii săi, Mirela ne-a mai spus că, a fost și este, una foarte palpitantă, cu multe satisfacții și  provocări. ,,Ca instructor și coregraf de dans, lucrurile sunt văzute altfel. Îți dorești să oferi ce-i mai bun pentru cursanții tăi. Să îi îndrumi  să evolueze ca dansatori, să își înfrângă timiditatea, să aibă încredere în sine, să cunoască tehnicile de muzicalitate, să interpreteze, să se perfecționeze, să meargă la congrese, festivaluri, etc. Cel mai frumos lucru ca instructor este ideea de a împărtăși pasiunea și mici secrete ale dansului cu toți cei care depășesc pragul și ajung în sala de dans.

 Cel mai frumos  mesaj primit  din partea cursanților sunt aplauzele de la sfârșitul fiecărui curs. Asta înseamnă respect și un lucru clar: ceea ce faci, e bine! Menționez și faptul că dacă pui pasiune în ceea ce faci, zâmbești și ești dispus să explici orice nelămurire. E cea mai mare mulțumire ca instructor, iar mesajul ,, vreau să dansez ca tine”, nu întârzie să apară…” a mai adăugat Mirela, concluzionând: ,, Îndrăzniți să dansați și vă promit că n-o să regretați niciodată!”

 Georgiana Leulescu  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s