Olt. Opt candidaţi pentru şefia Consiliului Judeţean Olt

Olt. Opt candidaţi pentru şefia Consiliului Judeţean Olt

 În această campanie electorală se vor bate pentru șefia CJ Olt, nu mai puțin de opt candidați, din care  șase bărbaţi şi două femei.

 Așadar în cursa pentru obținerea fotoliului de președinte al Consiliului Județean Olt au luat startul Marius Oprescu – PSD, Fănel Bădici – USR-PLUS, Mihai Niţă – Pro România, Ion Voicu – PNL, Vanina Badea – PMP, Smaranda Olimpia Ispas – PPU (SL), Ioan Ciugulea- ALDE şi Valeriu Guinea – RE:START ROMÂNIA.

Miercuri,  19 august, a.c. Biroul Electoral Judeţean Olt a finalizat, validarea candidaturilor pentru preşedinţia CJ, dar şi listele consilierilor judeţeni.  Noua formațiune politică RE:START ROMÂNIA a avut opt candidaturi de pe lista de consilieri respinse pentru diferite motive, iar Partidului Neamul Românesc, lista i-a fost respinsă în întregime pentru că pe aceasta se regăseau doar bărbaţi.

 De asemenea, alte opt candidaturi au fost respinse de BEJ.

 Astfel că, potrivit BEJ Olt,  lui  Ovidiu Virgil Mareş i-a fost repsinsă candidatura pentru că avea declaraţia de acceptare pentru funcţia de consilier municipal în dosarul 1, iar declaraţia de avere şi interese din dosarul doi fiind completată pentru funcţia de candidat la Primăria Slatina.

 Mircea Vântu  de la Corabia,  nu avea declaraţia pe propria răspundere prevăzută de art. 47 alin 4 din Legea 115/2015 în dosarul 1

 George Truşcă – în ambele dosare avea declaraţia de acceptare a candidaturii pentru funcţia de consilier municipal.

 Lilica Verginia Cismaru – avea declaraţia de acceptare a candidaturii pentru funcţia de consilier local Corabia în dosarul 1 și declaraţia de avere din dosarul 1 pentru funcţia de consilier local Corabia. Tudor Mihalache – nu are nicio menţiune privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia în dosarul 2.

Elena Alina Trică – nu are nicio menţiune privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia în dosarul 1.

 Laurenţiu Dică – avea declaraţia de acceptare a candidaturii, declaraţia de avere şi declaraţia de interese în ambele dosare pentru funcţia de consilier local Izvoarele;

Marius Stîrlea – nu avea completată declaraţia privind calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.
 De asemenea, Partidului Neamul Românesc i-a fost respinsă lista de candidaturi pentru Consiliul Judeţean deoarece Listele de candidaţi pentru alegerea consiliilor judeţene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentanţa ambelor sexe, cu excepţia celor care conţin un singur candidat. Lista PNR conţinea şase bărbaţi: Ion Lungu, Silviu Cristian Anton, Mihai Geană, Narcis Florentin Petrică, Marin Boştinaru, Valeriu Matei. ” se mai precizează în comunicatul BEJ Olt.
 Din partea AUR, Remus Nicolae Băbicenu, s-a înscris în cursa pentru un loc în noul legislativ judeţean, fără a avea o listă de consilieri.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s