Vâlcea. Toma Marius Peștereanu, în fața celui de-al patrulea mandat

***Vâlcea. Toma Marius Peștereanu, în fața celui de-al patrulea mandat***

“Vreau să continui munca din ultimii 12 ani” 

Într-o frumoasă zi de august, am poposit în comuna-muzeu Costeștii de Vâlcea. Comuna, situată în depresiunea Horezului, la poalele Munților Căpățânii, este un adevărat muzeu în aer liber, aici existând cele mai multe obiective turistice din Vâlcea. Două mănăstiri, cu numeroase biserici și schituri cu o istorie îndelungată, învăluite în legende, două muzee – cel al Trovanților, cu misterioasele “pietre vii”, precum și cel care adăpostește colecția de artă “Alexandru Bălintescu”, din cadrul Centrului Cultural Constantin Popian sunt atracțiile acestei comune-muzeu, situată la 30 de kilometri de Râmnicu-Vâlcea. Am fost întâmpinați de primarul comunei, Toma Marius Peștereanu, omul care de 12 ani conduce destinele localității. Apreciat de foarte mulți dintre locuitori, hulit de alții, Toma Peștereanu și-a depus candidatura pentru un al patrulea mandat. “Scump la vorbă”, cum se spune din bătrâni, fără să se piardă în detalii fără rost, primarul ne-a prezentat pe scurt realizările din ultimii patru ani:  

Toma Marius PEȘTEREANU

“Am început cu infrastructura rutieră, punct rezolvat în proporție de 90%. Am rezolvat iluminatul public. Sistemul de apă-canalizare a fost o prioritate pentru mine, iar acum este trecută pe lista problemelor rezolvate cu succes. Am renovat, cu fonduri guvernamentale, școala gimnazială din localitate, astfel încât acum putem spune că avem o școală la standarde europene. Cu bani de la bugetul local, am inițiat reparațiile capitale la dispensarul medical. Am început reabilitarea tuturor fântânilor și troițelor, lucrare care continuă și astăzi. Ne-am asociat cu alte două comune, este vorba despre Bărbătești și Stoenești pentru introducerea de gaze naturale. Se lucrează deja la documentația necesară pentru atragerea de fonduri din partea Uniunii Europene. Este un proiect de durată, la care se lucrează piesă cu piesă, ca un puzzle. Sunt pași, etape, criterii de care trebuie să ținem cont și peste care nu putem trece. Mi-am îndeplinit scopurile și obiectivele propuse cu patru ani în urmă, iar oamenii din comună văd acest lucru.” 

Mânăstirea Bistrița Vâlcii, Costești

Primarul Peștereanu, candidat PSD, dorește să continue ceea ce a început. Proiectele sunt multe și diverse: 

“Îmi doresc foarte mult să reabilitez și centrul comunal. Acum, că am terminat cu lucrările de investiții majore, trebuie să ne ocupăm și de centru civic. Vom face alei pietonale, cu iluminat public și mobilier stradal modern, elemente de peisagistică care includ flori, arbuști, gazon, pavaje rustice, cu unicitatea locului.  

Consolidarea grădiniței cu program normal din Costești este o altă prioritate pentru mine. Vreau o grădiniță modernă, europeană, așa cum este la ora actuală școala.  

Reabilitarea terenului de sport se află cuprinsă în proiectele din viitorul apropiat. Sprijinirea în continuare a parohiilor din Costești, plus alte proiecte, toate în folosul nostru, al locuitorilor din Costești.” 

 Cu această ocazie, primarul Peștereanu a anunțat că cele două târguri tradiționale ale Costeștiului de Sfânta Marie, atât cel din 15 august, cât și cel al romilor din 8 septembrie, nu vor mai avea loc. “Situația prin care trecem, regulile care se impun pentru protejarea sănătății populației, siguranța cetățenilor, ne determină să anulăm în acest an cele două evenimente de tradiție. Sperăm că se va termina aceasta pandemie și in 2021, cele două târguri vor reintra in circuitul evenimentelor comunei Costești”, ne-a declarat primarul Toma Peștereanu.  

 Andreea Sima

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s