Vâlcea a rămas fără prefect! Sebastian Fârtat, confirmat pozitiv cu SARS- CoV2

În urma unui test efectuat la cerere într-o clinică privată, prefectul de Vâlcea, Sebastian Fârtat a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS- CoV-2, așa încât acesta a fost nevoit să se autoizoleze. Așadar, instituția a rămas fără șef, având în vedere faptul că în urma demisiei fostului prefect, Tiberiu Costea, postul a fost ocupat de tânărul subprefect, Sebastian Fârtat. Postul celui din urmă a rămas vacant și nu a fost ocupat nici până astăzi. Ce se va întâmpla de azi înainte cu instituția prefectului, cine va coordona Comitetul pentru Situații de Urgență mai ales în această perioadă dificilă când se fac pregătiri intense pentru deschiderea noului an școlar vom vedea. Atribuțiunile prefectului au fost preluate, conform unui comunicat de presă emis de Prefectura Vâlcea, de Eugenia Stângă, șefa Serviciului Financiar, Contabilitate, Resurse Umane si Administrativ.

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că prefectul Sebastian Fârtat a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în urma unui test efectuat astăzi la cerere, contracost.​În prezent, starea de sănătate a acestuia este bună și nu prezintă simptome specifice bolii.

Menționăm, totodată, că prefectul județului a respectat tot timpul normele de prevenire și combatere a răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, la toate întâlnirile și ședințele pe care le-a avut în ultima perioadă, atât cu angajații instituției, cât și cu alte persoane din afara instituției, păstrând distanța fizică și purtând mască de protecție.

Potrivit comunicatului de presă, SP Vâlcea va ancheta starea epidemiologică pentru a fi dispuse toate măsurile care se impun în acest caz, măsuri care vor fi respectate cu strictețe. Pe perioada cât prefectul Sebastian Fârtat va fi în concediu medical, atribuțiile acestuia ce privesc activitățile curente ale instituției au fost delegate, prin ordin de prefect, șefului Serviciului Financiar, Contabilitate, Resurse Umane și Administrativ, Eugenia Stîngă.

De asemenea, în următoarea ședință a Guvernului va fi numit și un subprefect pentru județul Vâlcea, care va prelua atribuțiile prefectului până la revenirea acestuia la serviciu.

Andreea Sima

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s