Olt. ALRO a primit 50 milioane euro, bani promiși de Guvernul Orban

***Olt. ALRO a primit 50 milioane euro, bani promiși de Guvernul Orban***

 Astăzi, premierul Ludovic Orban însoțit de ministrul Economiei Virgil Popescu și de europarlamentarul Siegfried Mureșan, au venit la Slatina pentru a da o veste foarte bună salariaților celei mai importante uzine de fabricarea aluminului din Europa- ALRO Slatina

  Potrivit unui comunicat postat de președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, uzinei de la Slatina i-au fost virați 50 de milioane euro, pentru a fi păstrate locurile de muncă a tuturor angajațlor.

,,Guvernul Orban își respectă promisiunile! Prima tranșă a ajutorului de stat pentru 15 ramuri din industria românească a ajuns și la ALRO! Suma de aprox. 50 milioane de euro a fost virată astăzi către cel mai mare agent economic din Slatina și va oferi garanția păstrării locurilor de muncă. Mulțumesc în numele miilor de angajați slătineni prim-ministrului Ludovic Orban, europarlamentarului Siegfried Mureșan și ministrului economiei Virgil Popescu. ”

 La scurtă vreme după ce s-a întors la București, Ministrul Virgil Popescu, a ținut, la rândul său să facă cunoscută această veste importantă pentru salariații ALRO Slatina: ,, Așa cum am promis, am și realizat. Primul mare consumator industrial energointensiv care și-a depus dosarul în cadrul acestei scheme de ajutor de stat, ALRO Slatina, a beneficiat de plata a aproximativ 243 de milioane de lei.

 Am promis în perioada situației de urgență că voi face tot ce este posibil pentru a ajuta și pentru a sprijini industria românească să-și păstreze competitivitatea, atât în contextul pandemiei de coronavirus, cât și în contextul complicat al unei piețe globale tot mai solicitante.

 Iată că astăzi se văd roadele măsurilor luate de Guvernul României și promisiunea pe care am făcut-o începe să fie îndeplinită. Ordonanța pe care am aprobat-o în luna mai permite susținerea a 15 ramuri din industria României.

 Vorbim despre producători care au angajați direct și pe orizontală economiei peste 100.000 de angajați. Am reușit să evităm riscul uriaș de relocare și am reușit să aducem din nou, pentru prima dată în ultimii 10 ani, competitivitatea în industria românească.

Virgil Popescu

Putem spune, fără să exagerăm, că am salvat industria românească, mai ales după ce măsurile luate în anii trecuți au dus la mărirea prețului energiei electrice, deci au pus în pericol locurile de muncă ale acestor salariați.

 Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s