Olt. Opt cupluri premiate pentru longevitate în căsnicie, la Pleșoiu

***Olt. Opt cupluri premiate pentru longevitate în căsnicie, la Pleșoiu

Ziua ,,Legumicultorului” de la Pleșoiu, a fost sărbătorita anul acesta mai mult simbolic, datorită restricțiilor provocate de pandemia cu SARS COV 2, care a perturbat activitățile culturale din întreaga lume.

 Primarul localității, Valeriu Măndescu a hotărât, împreună cu consilierii locali să desfășoare o ceremonie scurtă de premiere a opt cupluri care, anul acesta, au împlinit 50 de ani de căsătorie. Este vorba de Manda Andrei și Zoe, Gheorghișor Marin și Angelica, Mitrache Florea și Ioana, Duță Mihai și Iuliana, Vladu Marin și Elena, Bodescu Gheorghe și Maria, Popescu Ilie și Maria, Spânu Ion și Marina.

 Edilul localității i-a felicitat și totodată le-a acordat câte o Diplomă de Onoare și un premiu a câte 1.000 lei fiecare.

 Sărbătoriții, chiar dacă nu au avut parte de o ceremonie pompoasă ca altă dată când primarul Valeriu Măndescu  invita interpreți cunoscuți de muzică populară, au foarte emoționați și s-au simțit foarte onorați de faptul că familia durabilă este prioritatea autorităților locale.

 Frumoasa localitate situată pe malul drept al Oltului este una dintre cele mai cunoscute bazine legumicole din județul Olt, unde locuitorii cultivă din cele mai vechi timpuri legume pe care le comercializează nu numai pe piețele din Slatina dar și din județul Vâlcea sau Sibiu.

Întrebați care a este succesul unei căsătorii durabile, majoritatea au răspuns că nu este neapărat cunoașterea partenerului în prealabil, ci respectul reciproc și toleranța, atunci când se nasc dispute.

 Pe lângă faptul că pleșoienii sunt oameni harnici și muncitori, știu să păstreze cu sfințenie tradițiile, meșteșugurile dar mai ales, portul și dansul călușeresc, unic în zona Olteniei prin virtuozitate. Istoricii spun că această localitate este atestată documentar încă din secolul al XIII-lea și începutul secolului al XIV-lea. Totuși, primul document poartă data de 23 iunie 1512-1513, unde se vorbește despre Codrea și Dracia din satul Pleșov.

Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, www. vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s