Dminică mergem la vot, dar cu cine votăm? Vrem o țară ca afară, sau o lăsăm în bălării?

***Dminică mergem la vot, dar cu  cine votăm? Vrem o țară ca afară, sau o lăsăm în bălării?***

La sfârșitul acestei săptămâni, duminică 27 septembrie a.c., cetățenii cu drept de vot vor merge să aleagă viitorul  președinte al Consiliului Județean, primar, consilieri locali și județeni pentru următorii patru ani. De votul nostru depinde,  dacă aceștia vor fi buni administratori, dezvoltând localitățile noastre sau vor trândăvii încă patru ani (ca în cazul unora), lăfăindu-se pe banul public, sporindu-și averea personală, facilitându-și tot felul de avantaje în folosul lor sau al clicii din care provin.

 Despre aceste personaje, primari doar cu numele, vom scrie în acest articol, atrăgând atenția încă odată alegătorului că aceia care îi cumpără votul, cu siguranță nu sunt cei mai buni.

Fiecare alegător trebuie să se uite în jurul său, pe stradă sau pe ulița din sat, să constate cu  înțelepciune cât de mult s-a dezvoltat localitatea sa, câte și ce investiții au fost făcute, dacă beneficiază de condiții minime de trai- apă, canal, gaze, locuri de muncă, grădinițe, școli moderne, locuri de relaxare, iluminat public,  dar mai ales,  să vadă că  acela pe care l-a votat în urmă cu patru ani, lucrează în folosul său, pentru că e plătit de banul său!

 Despre cei noi care vin cu promisiuni administrative trebuie să demonstreze că a fost mai întâi un bun administrator în familia sa, în gospodăria sa, în afacerea sa și că este un exemplu de urmat pentru comunitate.

 Am constatat de 30 de ani încoace că, dintr-un motiv sau altul, majoritatea  electoratului român, a fost învățat să i se dea ,, ceva” pentru a-și exprima votul.  Ulei, zahăr, alcool și tot felul de alte lucruri numite de-a lungul timpului ,,pomeni electorale”, metode folosite de toate partidele, fără excepție.

 Acesta este motivul pentru care, în administrațiile publice locale sau județene ajung oameni incompetenți, fără școală, cu diplome cumpărate, certați cu legea, habarniști, corupți, bețivani, etc., care nu fac altceva decât să țină o comunitate pe loc, să o fure, dar, mai ales, să se creadă buricul pământului și că, sub tutela  partidului aflat la guvernare, poate face ce dorește cu banul public. Chiar dacă s-au dovedit a fi incompetenți sau hoți multora li se pare un lucru normal și candidează din nou, pentru aceiași funcție sau chiar pentru una cu o poziție mult mai mare.

 Ne uităm la stânga eșicherului politic și vedem tot felul de baroni și baronași milionari în euro, care lucrează în domeniul public, lucru care se întâmplă și la dreapta, însă aceste personaje  găsesc de fiecare dată idioți care să-i voteze și să-și continue prăduiala, distrugând tot ce s-a construit pe timpul comunismului, sau lăsând în paragină cele mai multe societăți care ofereau locuri de muncă, care aduceau un profit consistent la bugetul de stat, vânzându-le la fier vechi. Să nu uităm nici de resursele solului și subsolului, de păduri, de terenuri agricole,  de petrol, de gaze, etc., care au fost vândute pe nimic… 

 Revenind la cei care le vom da votul pe 27 septembrie a.c., vreau să fac o mică incursiune în cele patru județe pe care activăm pentru a vă prezenta pe cei mai incompetenți primari care în patru ani n-au făcut altceva decât să huzureazcă pe banul public.

Nicio diferență!

Mehedinți. Butoiești, localitatea uitată de timp!

 Nu mi-a fost dat să văd localități mai prost administrate ca localitatea Butoiești din județul Mehedinți, o comună situată pe malul drept al Jiului,  la granița cu județul Dolj, ale cărei destine sunt conduse de liberalul  Gheorghe Valentin Sălceanu, ales pe listele ALDE în 2016, acum candidatul surpriză al PNL.

 Localitatea este situată pe  Drumul European E 70 ce unește județele din vestul țării și cam acesta este și lucrul cel mai favorabil locuitorilor din Butoiești.Culmea ironiei, domnul primar se laudă pe contul său de Facebook cu mărețele sale realizări, punând niște fotografii comparative din care nu se înțelege mai nimic că ar fi realizat, însă are câțiva postaci care îl felicită pentru ceea ce a făcut. Adică o poartă la o grădiniță, câte doi metri de asfalt pe ulițele laterale, în rest numai bălării și gunoaie!

 Să se mulțumească locuitorii din Butoiești doar cu nimicuri? Să accepte în continuare să aibă la conducerea primăriei aceiași oameni care nu au mișcat un deget pentru modernizare comunei? Mă îndoiesc…

Argeș. Cercetat penal, primarul din Micești,  vrea un nou mandat

Dumitru Voicu

  Un alt primar  care a ,, tăiat frunză la câini”  este și  Dumitru Voicu, primarul din Micești, Argeș, localitate aflată la numai 12 km nord de Pitești, fiind proțăpit în scaun de șapte mandate și cu excepția scandalurilor mediatice, nu s-a făcut remarcat prin niciun lucru bun.

Ziarele locale nu contenesc în a-l critica pentru modul cum conduce primăria dar și pentru comportamentul său de ,, comandant de pirați”, cu jargonul adecvat, vis-a-vis de toată lumea.

Iată ce scria un jurnalist în Ziarul de Argeș în 2015 pe 1 noiembrie: ,,Primarul Dumitru Voicu de la Miceşti are două ,,calităţi” : Este urât şi îi place alcoolul! Dacă mai adăugăm şi faptul că este inteligent ca o sobă, atunci avem imaginea unui edil de care PSD Argeş trebuie să se debaraseze de urgenţă!
Toate trăsăturile de caracter enumerate mai sus au contribuit decisiv
la realizarea unui moment fabulos, care ar face orice comedie să pară o glumă proastă. Şi orice comediant să pară lipsit de talent în faţa umorului involuntar al primarului anchetat penal pentru că a lovit, în mod intenţionat, un poliţist cu maşina!
Într-una dintre primele săptămâni ale acestei veri, edilul Dumitru Voicu s-a prezentat la serviciu într-o stare jalnică. Fiind luni, toţi angajaţii Primăriei Miceşti ştiau deja că şeful lor va întârzia considerabil şi că, din cauza parangheliilor de sfârşit de săptămână, va veni la birou mahmur şi într-o dispoziţie proastă.(…)

Primaria Micești

 Din câte am constatat, chiar dacă ar fi avut și timp și banii necesari, Dumitru Voicu nu a terminat nici un proiect. Nu s-a finalizat nici alimentarea cu apă și canalizarea, nici infrastructura, nici reabilitarea școlilor. Nu mai vorbim de alte investiții noi și nici de fonduri europene accesate și concretizate.

În martie, 2015 primarul Dumitru Voicu, a fost cercetat în Dosarul „Consultanţa” împreună cu alți 35 de edili argeșeni, în care au mai fost implicați deputatul Mircea Drăghici pentru trafic de influiență, alături de fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, condamnat deja la 7 ani închisoare cu executare. În rechizitorul procurorilor DNA se arată, printre altele: ,,Infractiunile savarsite de inculpati au determinat producerea unui prejudiciu in cuantum total de 944.110,92 lei reprezentand paguba adusa celor 35 unități administrativ- teritoriale comunale, Consiliului Județean Arges și Agentiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judetului Arges (institutie care la data savarsirii faptelor se afla in subordinea Consiliului Judetean Arges), suma ce reprezinta totodata si un folos material obtinut in mod necuvenit de SC European Project Consulting SRL Bucuresti.

În cauză, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatilor: Cernatescu Gheorghe, Nica Vasile, Voicu Dumitru, Tarba Sever, Tarba Mihai Gheorghe, Secareanu Dumitru, Ene Florea, Marin Ion, Tudose Elisaveta,Ungurenus Mihai, Ibric Marian, Popa Ion, Stefan Ion, Matei Gheorghe, Patrascu Gheorghe, Badulescu Ion, Langer Nicolae, Iatagan Constantin, Cristescu Alexandru – Adrian, Serban Niculae, Visan Ionel Dragos, Rizea Florian, Pupaza Rosu Sevastian, Dincuta Daniel, Cioran Lucian, Dochinoiu Niculaie, Tuca Gheorghe, Ciobanu Marcel, Ivan Vasile Bebe, Berevoianu Corneliu, Simion Emil, Pepenel Nicolae – Cornel, Bălășoiu Aurel, Postoacă Damian Ion, Nicolae Radu, Cioflan Iulian și Smădu Nicolae. (…)”

Oamenii din comună vorbesc cu frică despre trăsnăile lui Mitică Voicu și despre faptul că în cele șase mandate n-a făcut mare lucru. Fiind implicat în tot felul de scandaluri, l-au făcut mai degrabă un om de temut decât unul respectat. Supărați că primarul nu face nimic pentru bunăstarea lor și a localității, unii au prins curaj și au început să-l critice. ,, Dacă avem alimentare cu apă e din cauza faptului că ne-a fost băgată cu japca și nu pentru că primarul ar fi dorit acest lucru! De canalizare nici nu poate fi vorba! Prin localitatea noastră trece o conductă de gaze către Mioveni, însă primarul găsește tot felul de motive pentru a nu ne racorda. În realitate, Voicu are afaceri cu unii care vând lemne de foc și atâta timp cât există păduri în jurul nostru, nu vedem gaze la sobe! D-ale lui Mitică!” ne-a spus cu umor amar un localnic din satul Purcăreni.

 Culmea ironiei este faptul că, deși nu este nici pe departe la sufletul locuitorilor, Dumitru Voicu din Micești, câștigă alegerile detașat!

 Olt. Candidatul PSD la Primăria Osica de Sus, condamnat penal

Cezar Filip, candidează  din nou la Primăria Osica de Sus,  din partea PSD,  după ce în 2016  a fost condamnat definitiv  pentru fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi uz de fals.  Acesta a fost demis la scurtă vreme din funcția de primar, printr-un ordin al Prefecturii Olt. Cezar Filip a fos condamnat, în 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare, primind şi un termen de încercare de patru ani.

Acesta, în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul Primăriei Osica de Sus, a falsificat mai multe documente, însuşindu-şi mai multe sume de bani, în dauna unei societăţi care în perioada 2000 – 2009 a cumpărat teren agricol pe raza comunei.

Mai precis, societatea din Bucureşti a achiziţionat, de-a lungul celor nouă ani, zeci de suprafeţe de teren pe raza localităţii Osica de Sus, întocmind cu proprietarii chitanţe de mână şi stipulând un termen pentru încheierea contractelor de vânzare-cumpărare.

 În 2012 societatea, dorind să obţină documente de proprietate pe respectivele terenuri, a angajat un avocat care să obţină în instanţă hotărâri judecătoreşti în acest sens. Pentru demers era nevoie însă de chitanţa de mână semnată la momentul vânzării, copie după titlul de proprietate, copie după actul de identitate al vânzătorului, dar şi de certificat de sarcini eliberat de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt şi certificat fiscal eliberat de Primăria Osica de Sus. Pentru obţinerea ultimelor două documente reprezentanţii firmei s-au înţeles cu agentul agricol, Cezar Filip, să îndeplinească formalităţile, în schimbul unui comision. Agentul agricol a luat banii pe care ar fi trebuit să-i plătească în contul taxelor de eliberare, însă nu s-a mai prezentat la instituţiile emitente, ci a falsificat, pur şi simplu, documentele respective, câteva zeci la număr.

Cezar Filip

 Potrivit rechizitorului emis de procurorii olteni de la acea dată ”Inculpatul F. C. a falsificat prin scanare un număr de 63 certificate de sarcini, însuşindu-şi sumele de bani primite de la societatea din Bucureşti, S. P. şi B. I. pentru a achita contravaloarea eliberării acestor acte la OCPI Olt. In aceeaşi perioadă, inculpatul F. C. a aplicat ştampila Primariei Osica de Sus pe un formular de certificat fiscal, pe care apoi l-a xeroxat în mai multe exemplare şi, completându-l cu datele persoanelor ce vindeau terenurile, a contrafăcut semnăturile de la „primar” şi „întocmit”, însuşindu-şi contravaloarea taxelor pentru eliberarea acestor documente. Toate documentele reale şi false au fost predate de către inculpatul F. C. martorului B. M. şi apoi depuse la Judecătoria Caracal de către martorul S. C. împreună cu cererile de chemare în judecată. În perioada respectivă, inculpatul şi-a însuşit în total de la părţile vătămate suma de 7.276 lei, din care pentru certificatele de sarcini suma de 6.300 lei şi pentru cele 61 de certificate fiscale suma de 976 lei.Pentru inducerea în eroare a părţii vătămate , inculpatul F. C. a întocmit în fals chitanţele prin care a atestat în mod nereal că OCPI Olt ar fi primit suma totală de 7.200 lei. Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, cu adresele 4130/13.10.2012, 4688 din 23.11.2012 şi 212 din 27.02.2013 a făcut cunoscut că certificatele de sarcini cu nr (…) nu au fost eliberate de această instituţie, numerele respective ori nu se regăsesc în evidenţele sale sau aparţin altor persoane. De asemenea, în cauză s-au efectuat două constatări tehnico-ştinţifice a scrisului şi prin raportul din data de 05.06.2013 al serviciului criminalistic din cadrul IPJ Olt s-a concluzionat că certificatele fiscale nr. (…) au fost scrise şi semnăturile contrafăcute de martorul B. M.. Prin acelaşi raport se menţionează şi că, chitanţele nr. 1018 din 06.05.2012 şi_ din 31.03.2012 au fost falsificate de către inculpatul F. C., prin radierea parţială a unor date din acestea. Faptele au fost recunoscute de către inculpat şi confirmate de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară cu adresele nr. 4130 din 13.10.2012, 4688/23.11.2012 şi_13, precum şi prin rapoartele de constatare tehnico-ştiinţifică a înscrisului nr._/05.06.2013 şi_/07.06.2013 ale Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Olt. Cu adresa nr. 4308 din 21.10.2013 Primăria Osica de Sus a comunicat că inculpatul F. C. ocupă funcţia de agent agricol şi nu are atribuţii de serviciu cu privire la întocmirea şi eliberarea certificatelor de atestare fiscală”.

 Surprinzător, pesedistul Cezar Filip detronase pe liberalul Ion Ciocan, care în  timpul celor trei mandate schimbase  foarte mult fața localității, prin investiții de mare anvergură, investiții care au fost lăsate în paragină în ultimii patru ani.


 Vâlcea. Ion Horăscu,  fostul primar de la Prundeni, condamnat și candidat!

 Fost primar de șase mandate, Ion Horia Horăscu de la Prundeni,  a fost arestat la  la sfârşitul anului 2017, în urma unor percheziţii efectuate de ofiţerii DGA Vâlcea şi de procurorii Parchetului Vâlcea, fiind trimis în judecată în data de 13 august 2018. Acesta va candida  pentru un nou mandat de primar, de această dată, din partea PMP, cu toate că nu-și va putea exercita funcția în cazul în care acesta va fi câștigătorul al celui de-al șaptulea mandat de primar la Prundeni.

Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul lui Horăscu în urmă cu trei ani, s-au constatat nu mai puțin de șase infracțiuni grave (luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu, în formă continuată, deturnare de fonduri, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, uz de fals, în formă continuată şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată). Procurorii au precizat că Horia Horăscu ar fi comis infracţiunile în perioada 2009 – 2017, cauzând Primăriei Prundeni un prejudiciu de circa 2,5 milioane lei. A stat o perioadă în arest preventiv, iar ulterior în arest la domiciliu, motiv pentru care Prefectura Vâlcea l-a demis din funcția primar.

În momentul de față, fostul primar  Ion Horia Horăscu se află sub control judiciar, cu interdicţia de a se apropia de martorii din Primăria Prundeni şi de a intra în sediu.

Horăscu, unul dintre patronii ,,Radio Horion” din Craiova, în conturile căruia s-a ,,scurs” o parte din bugetul local,  era foarte încântat de faptul că a putut depune candidatura pentru un nou mandat de primar, a ținut să precizeze pe contul său de socializare: “Cu credință …în biruință! Am depus la Circumscripția electorală Nr. 64 Prundeni, județul Vâlcea, liste complete de candidaturi la Consiliul local, precum și o nouă candidatură de primar (ar fi a 7-a consecutivă). Despre ceilalți candidați, în postările viitoare…!!! Deocamdată, astăzi (9 august 2020 – n.r.) am fost singurul ce am depus dosarele de candidaturi și nu pot avea comentarii pentru că nu le cunosc opțiunile partinice. Să vedem ce-o fi!!!”.

Acești oameni nu sunt singurii cu probleme penale, însă în încheiere vreau să vă readuc în minte o zicală bătrânească care  zicea așa: ,, Spune cu cine te însoțești, ca să îți spun cine ești!”.

În concluzie, rezultatul alegerilor locale din acest an, este oglinda gândirii noastre! Dacă vreți să avem un oraș sau o comună modernă, alegeți cu resposabilitate și nu mai dați credit incompetenților și corupților, condamnaților și hoților!

 Georgiana  Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s