Mehedinți. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii a intrat în grvă Japoneză

Potrivit unui comunicat de presă emis de AJOFM Mehedinți, angajații din toate agențiile din țară au intrat în Grevă Japoneză ca formă de protest împotriva declarațiilor ministrului Muncii, Violeta Alexandru care a adus acuze grave la adresa conducerilor agențiilor județene.

,,Pe fondul lipsei dialogului între organizația noastră, Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii și ministrul Muncii, doamna Victoria-Violeta Alexandru, în urma consultării membrilor noștri, luni 19 Octombrie vom recurge la forma de protest de tip – GREVĂ JAPONEZĂ – pentru a semnala situația deosebită în care ne aflăm, situație provocată de denigrarea continuă a angajaților instituțiilor din M.M.P.S., denigrare venită chiar de la actualul ministru.” A ținut să precizeze Viorel Corcodel, purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinți.

Acesta a adăugat că ministrul Muncii nu lipsa de implicare a personalului Agenției ci lipsurile de tot felul din astfel de instituții. ,, Doamna ministru Victoria-Violeta Alexandru ar trebui să înțeleagă că nu lipsa de neimplicare a funcționarilor din instituțiile M.M.P.S. a dus la problemele generate în sistem, ci o serie de lipsuri de natură logistică și organizatorică înregistrate la toate nivelurile, generate de nepunerea în aplicare a unor prevederi legale aflate deja în vigoare, sau de neadaptarea unor măsuri legislative noi la situația prezentă, care să faciliteze desfășurarea cat mai eficientă a activității acestor instituții.

Sperăm ca prin această formă de manifestare, ministrul Muncii să se implice activ în rezolvarea revendicărilor și nu în defăimarea și criticarea angajaților, acțiuni ce nu conduc decât la decredibilizarea instituțiilor statului.

Un ministru trebuie să fie implicat în dialog permanent cu partenerii sociali și dedicat în activități de dezvoltare a ministerului, nu în activități de manipulare și dezinformare sperând prin acestea în creșterea propriei imagini publice.” A mai punctat reprezentantul AJOFM Mehedinți.

Sindicalișții din Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii au înaintat ministrului Violeta Alexndru mai multe revendicări precum încetarea atitudinii denigratoare a actualului ministru doamna Victoria-Violeta Alexandru, prin comunicarea agresivă şi lipsită de respect la adresa angajaţilor din cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale (case de pensii, agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, inspectorate teritoriale de muncă, agenţii judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială).

De asemenea aceștia au mai cerut deblocarea ocupării posturilor vacante – Avem un deficit major de personal, necorelat cu volumul şi complexitatea muncii ce duce la suprasolicitarea angajaţilor prin încărcarea cu atribuţii mult peste limita normală.

Sindicaliștii mai cer asigurarea echipamentelor de lucru – Instituţiile se confruntă cu probleme de natură hardware&software, concret, lipsesc echipamentele performante pentru buna desfăşurare a activităţilor.

,,Aplicaţiile informatice sunt foarte greu actualizate, unele chiar neadaptate prin lipsa corelării acestora cu noile reglementări legislative.

Plata orelor suplimentare – datorită deficitului de personal suntem în situaţia în care acestea nu pot fi compensate cu timp liber corespunzător şi nu mai poate fi respectată prevederea cu privire la acordarea repausului săptămânal de 48 de ore. Ne aflăm în imposibilitatea de a ne efectua concediile de odihnă”. Se mai arată în revendicările sindicaliștilor din Ministerul Muncii.

Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s